Opbrengst onder recordvolume van 2016

Californische walnoten verladen voor de kerstdagen

Vorige week werd in Californië de walnotenoogst beëindigd. De opbrengst is 10% tot 15% gedaald afhankelijk van waar de boomgaarden zich in de staat bevinden, vertelt Bill Carriere van Carriere Family Farms. "De oogst is vlot verlopen dankzij het uitstekende weer," voegt hij er aan toe.

Vorig jaar had het bedrijf een recordoogst maar dit jaar is de productie gemiddeld ongeveer 10% lager, hoewel de daling voor Chandler, het belangrijkste ras, in sommige gevallen tot wel 15% oploopt. De volumes van het ras Howard zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar. De volumes Hartley zijn het meeste gedaald op het bedrijf van Carriere. "Er worden hier nog maar weinig Hartley bomen geplant en de bomen die er staan zijn over het algemeen al wat ouder waardoor ze langer de tijd nodig hebben om te herstellen van de recordproductie van vorig seizoen. De jongere Chandler-boomgaarden hebben een goede oogst voortgebracht. De vroege rassen waren veelal van wat mindere kwaliteit, met een donkere kern en kleine maten, die geen premiumprijzen opleveren. De kwaliteit van de latere rassen zoals Howard, Hartley en Chandler was echter uitstekend. Carriere vertelt dat China en Oost-Europa hun oogst ook beëindigd hebben. China kan eigenlijk niet als concurrent worden gezien omdat het land zijn totale productie zelf consumeert en daarbij ook nog walnoten uit Californië importeert. Azië, het Midden-Oosten en Europa kijken reikhalzend uit naar de nieuwe oogst voor de feestdagen.

Aangezien Carriere Farms ook handelaar is, zal het bedrijf tot volgend jaar september druk zijn met het doppen, wassen en verladen van walnoten. "We zitten nu in de drukste periode van ons seizoen omdat we alles op tijd voor het feestseizoen willen verzenden," vervolgt Carriere. "Vooral noten in de dop omdat deze traditioneel bij de Kerstdagen horen. Het bedrijf levert jaarrond gepelde walnoten maar tijdens deze periode van het jaar worden er grotere volumes verladen. Mensen verwerken de gepelde noten in gebak, salades en andere feestelijke gerechten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven