World Banana Forum wil prominentere vertegenwoordiging Azië, Afrika en retail

Een record van 300 deelnemers uit meer dan 40 landen wereldwijd bezocht het derde World Banana Forum in Genève eerder deze maand. Spelers uit alle hoeken van de bananensector gaven presentaties, van telers, vakbonden, retailers, importeurs en exporteurs tot consumentenorganisaties, onderzoeksinstituten en overheden en ngo's.

De bijeenkomst was georganiseerd door Zwitserland en gefaciliteerd door de FAO. De belangrijkste wapenfeiten tijdens het congres waren: 1. Een handboek over Gezondheid en veiligheid op het werk werd door de Ecuadoraanse minister gepresenteerd. De gids moet telers en werknemers trainen. Er werden inzichten verzameld over de beste manier om duurzaamheid te bevorderen. 2. Een webportal waar deze en andere nuttige informatie voor de sector beschikbaar is. Een praktische gids om de ecologische voetafdruk van de sector te meten en te verkleinen. Een wereldwijde task force om het probleem met TR4 aan te pakken, waarin grote spelers uit de keten samenwerken.

Er wordt gezocht naar een algemeen aanvaardbare methode om degelijke standaarden voor de leefomstandigheden van arbeiders te onderzoeken.
In Peru en West-Afrika zijn er succesvolle onderhandelingen gevoerd over de arbeidsrechten. Deze punten werden bereikt door samenwerking van de partijen binnen de sector. Het forum wil het draagvlak vergroten door te zoeken naar een bredere vertegenwoordiging uit Azië en Afrika en meer retailers.

Meer informatie:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven