Met steun van VLAM

Eerste Belgische Conference peren naar Brazilië

Op dinsdag 14 november werden de eerste kick-off winkeldegustaties in São Paolo, Brazilië gehouden, laat BFV weten. Zij starten een nationale campagne waarbij de Braziliaanse consumenten kunnen kennismaken met de Conference peren van de BFV-telers. In de komende weken worden nog tal van tastings georganiseerd om de consumenten de kwaliteiten van onze Conference-peren te leren kennen.


De consumenten in Brazilië leren kennismaken met de Belgische peren.

Campagne
Deze actie wordt ondersteund door VLAM met de 'Taste of Europe' informatie- en promotiecampagne die de Brazilianen warm kan maken voor de Belgische Conference-peer. De focus van deze campagne ligt op degustatie op de winkelvloer. Brazilianen moeten immers wennen aan de Conference-peer met roestkleurige schil. Ze eten gewoonlijk fruit met een glanzende schil. VLAM krijgt voor dit programma gedurende drie jaar een Europese cofinanciering van 80 procent.


(v.l.n.r.) Marc Evrard, BFV commercieel directeur; Blairo Maggi, minister van Landbouw Brazilië; Odilson Silva, Secretaris Internationale Betrekkingen Ministerie van Landbouw Brazilië.

De BFV trekt sinds 2014 aan de kar om Belgische peren naar Brazilië te kunnen exporteren. Dankzij een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen en een ontmoeting eind januari 2017 tussen de Belgische minister van Landbouw Willy Borsus, en de Braziliaanse minister van Landbouw, Blairo Maggi, kwam het dossier in een stroomversnelling. 

Brazilië heeft zelf bijna geen perenproductie en importeert jaarlijks zo'n 200.000 ton. België exporteert momenteel slechts voor 150 miljoen euro landbouwproducten naar Brazilië. 

Alternatieven
De zoektocht voor alternatieve afzetmarkten voor de Conference-peer heeft voor het BFV-fruit nieuwe bestemmingen geopend wat voor de BFV-telers toch een opsteker is omdat zij toch nog altijd kampen met de negatieve gevolgen van de Russische boycot. Na onze ervaringen in Azië, is BFV ervan overtuigd dat ook de Braziliaanse markt een potentiële grote afnemer kan worden van de Conference-peer, zo laten zij weten.


Het promoten van de peer in Brazilië.

Bron: BPV

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven