Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Stefan van Slobbe: "Twaalf Strauss-machines geïnstalleerd"

Mexico: Eerste aspergebedrijf schakelt over op volautomatisch sorteren en verpakken



Tholen - De Nederlander Stefan van Slobbe vertegenwoordigt de Duitse aspergesorteermachinefabrikant Strauss in Noord- en Zuid-Amerika. "Onlangs heeft het bedrijf Empaque Rio Colorado (ERC) een zestal Strauss sorteermachines en ook nog eens een zestal Strauss bunchers gekocht, dat daarmee als eerste Mexicaanse bedrijf voor 100% overschakelt op het automatisch sorteren en verpakken van asperges.



"De belangrijkste reden dat ERC voor de sorteer- en verpakkingsmachines van Strauss heeft gekozen, is de arbeidsbesparing. Je hebt namelijk bijna geen personeel meer nodig met kennis van sorteren. Verder zorgen de machines voor een uniformere dikte van de sortering, een betere kwaliteit van de sortering, beter gewassen asperges en ook nog eens hele goede productiestatistieken", verklaart Stefan.



Empaque Rio Colorado heeft de afgelopen jaren haar asperge-areaal verdubbeld van 450 naar 900 hectare. De twaalf machines zijn in oktober geïnstalleerd en zullen in december definitief in gebruik genomen worden. "Buiten ERC zijn er in Mexico nog vier andere bedrijven die met Strauss-machines sorteren, waarvan Gourmet Trading er ook één is", besluit Stefan.





Voor meer informatie:
SVS AGRO EIRL
Santiago de Chile
Cel: +56 9 95449127
svs@svsagro.cl
www.svsagro.cl