Werkfruitleverancier opent nieuw kanaal voor particulieren

Tholen - Gezond snoepen op het werk. Steeds meer werkgevers zien er de voordelen van in. Fruitplanet maakt het werkgevers makkelijk en levert werkfruit aan ongeveer 170 bedrijven. "Het merendeel van de bedrijven is gelegen in de Randstad maar we kunnen en willen ook in Groningen of Limburg uitbreiden", vertelt accountmanager Marinus Reinders. Samen met zijn compagnon Roberto La Lumia startte hij 2 jaar geleden met de website Fruitplanet.nl. Nu zijn ze bezig met een tweede initiatief dat per 1 december van start gaat: Fruitbestellen.nu, waarmee ze de particuliere markt willen bedienen.


Werkfruit bij een van de klanten van Fruitplanet

Op maat
Aanbieders van fruitabonnementen zijn er volop, maar Fruitplanet en nu ook Fruitbestellen pakken het anders aan. "We laten de klant helemaal vrij. We leveren op maat en werken niet op basis van een abonnement of vaste contracten. De een wil namelijk een setje fruit per werknemer, de ander liever een totaal pakket. Ieder heeft weer zijn eigen voorkeur en daarom kunnen klanten zelf kiezen welk fruit, en wat ze wanneer afnemen", legt Marinus uit. Met dat concept op maat willen ze ook de particuliere markt veroveren, want ook daar bieden anderen een gestandaardiseerd aanbod aan.
 
Vrolijk
Fruitplanet opereert vanuit Barendrecht en hun klanten kunnen online of per telefoon bij hen terecht. "We maken veel reclame op social media, bellen naar bedrijven maar gaan ook wel eens spontaan langs met ons verhaal", vertelt Marius. "Als bedrijf willen we graag bijdragen aan een gezonde werkomgeving. Fruit verhoogt je weerstand, laat je energieker voelen, en ziet er ook nog eens vrolijk uit. Zo draagt fruit op het werk bij aan de sfeer op de werkvloer en helpt het om ziekteverzuim te voorkomen. Bovendien is het ook fiscaal voordelig." Werkfruit levert Fruitplanet en strak ook Fruitbestellen af op locatie zonder afleverkosten. 

Korte lijnen
Vanuit Barendrecht lopen er korte lijntjes naar telers waar ze direct het fruit bij afnemen. "We werken zo veel mogelijk met Hollandse telers en nemen daarnaast direct af van importeurs van bijvoorbeeld sinaasappelen", vertelt Marinus. Daardoor kunnen ze zeer verse producten leveren en de prijs laag houden. Fruitplanet en Fruitbestellen leveren ook smoothies en gesneden fruit. Dat maken ze ook allemaal zelf vers op locatie. De meeste bedrijven bestellen handfruit: appels, peren en bananen. In de zomermaanden komen daar ook nectarines en perziken bij. Zacht fruit wordt minder vaak afgenomen. De aardbeienkwestie die vorige week veel stof deed oplaaien, leeft dus niet erg op de kantoren. Marinus heeft er in elk geval geen vragen over gehad.
 
Fruitplanet neemt wekelijks appels en peren af bij fruitteler Jan Boer uit Zuid-Holland. Op de foto staan (vlnr) Marinus Reinders, teler Jan en Roberto la Lumia.

Voor meer informatie:

Fruitplanet 

Fruitbestellen

Marinus Reinders
Deventerseweg 3B
2994 LE Barendrecht
M: 06 33 80 14 26 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven