Peru en Colombia bundelen krachten voor jaarrond avocado's

"We zijn de samenwerking met de Colombiaanse avocadoproducent Fruty Green aangegaan. Door de gecombineerde aanvoer van avocado's uit zowel Peru als Colombia komen we dicht in de buurt van jaarronde beschikbaarheid. Deze zakelijke samenwerking stelt ons in staat om onze klanten 10 maanden per jaar van dienst te zijn: van september tot juni. "We kunnen beter aan de wensen van ons klantenbestand tegemoet komen door langer op de markt aanwezig te zijn," legt Daniel Bustamante Canny van het Peruaanse bedrijf Agrícola Cerro Prieto (ACP) uit. Avocado's zijn het belangrijkste product voor ACP qua volumes, hoewel het bedrijf ook druiven, biologische blauwe bessen en asperges produceert. "We exporteren onze producten over de hele wereld. We maken een evaluatie van de markten die open zijn om te bepalen welke het interessantst zijn voor de export. Het is belangrijk om de internationale markt te blijven ontwikkelen. Colombia is bijvoorbeeld nog in onderhandeling over de toegang van hun avocado's naar de Verenigde Staten, een markt die onlangs opengesteld werd, Canada en markten in Azië en Latijns-Amerika. Het is altijd goed om alternatieve markten te hebben."

Daniel vertelt dat ACP op 1.000 hectare Hass avocado's teelt. "Daarnaast hebben we nog een areaal van 500 hectare dat binnenkort productief wordt. Aangezien onze volumes blijven groeien en we samen zijn gaan werken met Fruty Green kunnen we onze klanten nog betere programma's bieden."Daniel, die eveneens voorzitter is van de Peruvian Hass Avocado Growers' Association (PROHASS), vertelt dat het Hass-areaal in Peru op dit moment zo'n 28.000 hectare telt. Gedurende het seizoen 2017 leverde Peru wereldwijd 28% meer avocado's en de sector blijft groeien.

"De avocadomarkt heeft veel groeipotentieel maar dat komt niet vanzelf . De toekomstige groei van de wereldwijde avocadovolumes zal hand in hand moeten gaan met een sterkere vraag naar dit product. Om dit te realiseren, zijn de huidige promotionele activiteiten op de verschillende markten dan ook erg belangrijk," aldus Daniel. Voor meer informatie:
Daniel Bustamante Canny
ACP – Agrícola Cerro Prieto
Lima, Peru
T: +511 619 3900
E: Dbc@agricolacerroprieto.com
www.acpagro.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven