"Portugese blauwe bessen nog niet goed bekend in Europa"

Het Portugese O'baga is een paar jaar geleden begonnen met de teelt van biologische blauwe bessen. Het bedrijf heeft zich sindsdien gespecialiseerd in allerlei soorten zachtfruit, zoals aardbeien, frambozen, bramen en aalbessen.

"Vorig jaar hebben we 180 ton aan blauwe bessen en andere soorten zachtfruit vermarkt. Die werden geteeld op 100 hectare, dat is bestemd voor zowel vroege als late rassen. We werken zowel met conventioneel als met biologisch fruit," zegt Gonçalo Oliveira van O'baga.Het seizoen loopt tussen mei en september. Buiten deze periode wordt fruit voor de klanten van het bedrijf geïmporteerd. "Dankzij een toename in areaal hebben we de volumes van onze eigen zachtfruitteelt jaar op jaar kunnen vergroten. In de toekomst zijn we van plan om de export in zoverre uit te laten groeien, dat we 80% van onze opbrengst exporteren. We geloven sterk in de kwaliteit en waarde van ons eigen zachtfruit met betrekking tot de Europese markten," aldus Gonçalo.

O'baga exporteert zijn volumes naar Spanje, Nederland, België, Scandinavische landen en het Verenigd Koninkrijk. Volgens Gonçalo Oliveira is het grote verschil tussen Portugal en andere producerende landen het feit dat Portugal grote volumes kan leveren. "Het is belangrijk om grote volumes aan fruit op de Europese markt te hebben, zodat je aan de vraag van klanten kunt beantwoorden en logistieke kosten kunt verminderen. De Portugese blauwe bes heeft een uitstekende kwaliteit. Het grootste verschil is echter dat er voor de Portugese blauwe bes geen grote promotiestrategie in werking is. We hebben de capaciteiten om een kwaliteitsproduct te telen, maar we hebben buiten Portugal geen promotionele middelen. Zodoende zijn we buiten Portugal niet echt bekend. Portugal moet nog veel werk verrichten voordat de wereld bekend is met Portugees fruit."Het Portugese bedrijf heeft duidelijk omlijnde doelstellingen voor de komende jaren. "We willen het merk van O'baga goed vestigen in de internationale markten. We willen ook ons aanbod uitbreiden, in nieuwe markten aan de slag en onze logistieke capaciteiten zo verbeteren dat we goed voorbereid en met genoeg concurrerend vermogen de internationale markt op kunnen," zegt Gonçalo Oliveira.

Om tijdens het gehele jaar actief te zijn, exporteert het Portugese seizoensfruit en wordt er ander fruit geïmporteerd, zoals citroenen, sinaasappelen, mandarijnen, ananas en kiwi's. Deze worden op dit moment op de Portugese markt gezet.


Voor meer informatie:
Gonçalo Oliveira
O'baga
+351 966207925
Quinta Vinha do Vale Nº20
3505-247 Povolide-Viseu
export@obaga.pt
www.obaga.pt
www.facebook.com/obagapt

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven