NatureSeal zorgt voor wereldwijde variatie in gesneden appelen

NatureSeal blijft zijn aanwezigheid op de internationale markt uitbreiden met producten die de houdbaarheid van verse gesneden AGF verlengen. Het bedrijf heeft inmiddels 650 verwerkers in 68 verschillende landen.

De ontwikkeling van het eerste NatureSeal product was het resultaat van een samenwerking tussen het moederbedrijf van NatureSeal, Mantrose-Haeuser, en de USDA. De criteria voor dit geslaagde product waren het ontwikkelen van een sulfietvrije formule van vitaminen en mineralen die het verkleuren van gesneden appelen voorkomt en waarbij de textuur en smaak van het fruit behouden blijven. "De ontwikkeling heeft meerdere jaren geduurd maar we hebben wel een optimaal resultaat bereikt," vertelt marketingdirecteur Karen Murphy. 

 
NatureSeal heeft zijn effectiviteit voor nagenoeg alle commerciĆ«le appelrassen die momenteel op de markt zijn al bewezen. Volgens de Universiteit van Illinois worden er in de Verenigde Staten 2.500 appelrassen geteeld, waarvan 100 commerciĆ«le. Wereldwijd worden er 7.500 verschillende appelrassen geteeld. Eigenschappen zoals zoetheid, kleuring en versheid blijven behouden door een eenvoudige dompelprocedure. Dit maakt het voor verwerkers mogelijk om de rassen van hun keuze te verwerken. "NatureSeal heeft altijd in overleg met AGF-verwerkers gewerkt door hen zoveel mogelijk mogelijkheden te bieden," vervolgt Murphy. 

Naast conventionele appelen, biedt NatureSeal ook formules die door het OMRI goedgekeurd zijn voor gebruik op biologische appelen. Doordat NatureSeal daarnaast ook koosjer en halal gecertificeerd is komt het bedrijf aan alle bevolkingsgroepen tegemoet. 

De ultramoderne onderzoekslaboratoria in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk bieden praktische technische ondersteuning en beschikken over de kennis om startende ondernemingen te begeleiden of bestaande verwerkers te helpen hun huidige processen uit te breiden. 

Contact:
Karen Murphy
NatureSeal
Tel: 203.454.1800

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven