Proefproject Alvantho, Thoolse telers en Bijl Aardappelen

Eerste Thoolse zoete aardappelen in de verkoop

Tholen - Vandaag worden de eerste zoete aardappelen van het eiland Tholen afgeleverd aan de versmarkt. "Dit project is opgezet door Veiling Alvantho in Sint-Annaland met haar telersgroep en wij nemen de afzet richting de retail en grossiers voor onze rekening", vertelt Kees Bijl van Bijl Aardappelen uit Sint-Annaland. Groothandel Van Ravenswaaij uit Veenendaal ontving vanmorgen al de eerste pallet."Als groothandel streven wij er na om voorop te lopen met nieuwe productontwikkelingen. De zoete aardappel is de laatste jaren bij ons uitgegroeid tot een volwaardige aanvulling op ons aardappelassortiment. Wij zien de integratie van de Nederlandse variant met vertrouwen tegemoet, vertelt Bas van Ravenswaaij.
"Ondanks alle klimaatproblemen is het uniek dat we de zoete aardappelen op het eiland Tholen kunnen telen. De zoete aardappelen zijn op een totaal areaal van 10 hectare geteeld. Natuurlijk zitten we in de pioniersfase, maar we zijn tevreden hoe de teelt verlopen is. Deze zoete aardappelen hebben een iets andere vorm dan het importproduct en de smaakbeleving van dit nieuwe streekproduct is erg goed", vertelt Kees."In eerste instantie is er gekozen voor het oranjevlezige ras Beauregard, dat ook in andere landen wordt geteeld, maar door middel van rassenproeven willen we onderzoeken welke rassen het beste in de Zeeuwse klei gedijen", vertelt Kees. "Er is in de projectgroep veel enthousiasme om hier een succes van te maken en we hopen dat ook het financiële resultaat een stimulans zal zijn om de proef grootschaliger uit te rollen."

Voor meer informatie:
Bijl Aardappelen
Langeweg 11a
4697 RE Sint-Annaland
Tel: 0166-612850
info@bijlaardappelenbv.nl
www.bijlaardappelenbv.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.