Gratis fruit voor WUR-medewerkers

WUR verstrekt vanaf deze week gratis fruit aan haar medewerkers. Het doel is om mensen meer gezonde voeding te bieden op de werkplek. "Uit de medewerkersmonitor is gebleken dat medewerkers meer gezonde voeding op de werkplek willen", zegt Annette Straver, projectleider fruit@work. Om daar gehoor aan te geven gaat WUR nu gratis fruit verstrekken aan alle medewerkers. Iedere dag worden gemiddeld zo'n 1200 stuks fruit neergelegd in kratjes en fruitschalen op verschillende uitgiftepunten. Per medewerker komt dat neer op minimaal één stuk fruit per week. Dit wordt verder niet gecontroleerd, maar op is op. "We hebben het zo geplaatst dat medewerkers een stukje moeten lopen voor het fruit, zo komen ze gelijk even in beweging. Het past daarmee ook goed in het vital@work programma." Het fruit wordt op verschillende momenten van de dag aangevuld. "We proberen op rustigere dagen wat minder neer te leggen, want we willen zeker niet verspillen."

Levering
De firma Fruitconsult levert het fruit, dat voor het grootste deel afkomstig is van telers in de omgeving van Wageningen. "We hebben gekozen voor deze firma omdat we het belangrijk vinden dat het fruit duurzaam wordt geteeld en grotendeels biologisch is." Er is keuze uit appels, peren en bananen. Afhankelijk van het seizoen ook andere vruchten zoals mandarijnen, druiven, perziken en soms ook pruimen en kersen.

Fruit op het werk
Fruit@work is niet bang dat mensen het verstrekken van fruit betuttelend zullen vinden. Straver: "We zie het als een lekker tussendoortje. We bieden het aan en als je er geen gebruik van wilt maken, is dat prima. De vakbonden hebben ook positief gereageerd op dit initiatief." Er is ook een fruit@work intranetgroep, waar je meer kunt lezen over de leverancier en het fruit dat elke week aangeboden wordt. Uit de intranetdiscussie blijkt dat sommige uitgiftepunten wellicht aangepast moeten worden. Daar gaat het fruit namelijk erg hard, omdat studenten ook graag gezond eten. Verder geven medewerkers aan dat ze het een mooi initiatief vinden, maar dat ze nog wel eens misgrijpen als ze te vroeg of te laat zijn.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven