Goed eerste kwartaal

Oost-Europa en VS stuwen omzetcijfer Bonduelle

Tholen - Bonduelle haalde over het eerste kwartaal van het boekjaar (dat in juli begint) een omzet van 690,6 miljoen euro. Dat is een stijging van 43,9 procent ten opzichte van de cijfers vorig jaar. Op vergelijkbare basis komt de omzetgroei op 2,5 procent uit. De integratie van Ready Pac Food, dat vorig jaar werd overgenomen, verloopt volgens plan. Het bedrijf is inmiddels omgedoopt naar Bonduelle Fresh Americas.

Europe is de tweede mark van het bedrijf, goed voor 45,4 procent van de omzet in deze periode. Dat is een lichte daling (-0,3%) ten opzichte van vorig jaar. Het weer in de zomer had effect op de seizoensgroenten (mais en slasoorten). Daarnaast werkte de slechte oogst van vorig jaar door in de cijfers van dit jaar. Het diepvriessegment laat in de EU groeicijfers zien.

Buiten de EU werd iets meer dan de helft van de omzet gerealiseerd, namelijk 54,6 procent. Dat is een stijging van 127,7 procent ten opzichte van de gerapporteerde cijfers vorig jaar en 7,9 procent op vergelijkbare basis. De groei is niet alleen te danken aan de overname van Ready Pac Foods, maar ook aan de groei in Oost-Europa in de maanden die traditioneel geen goede markt hebben. Voor het Amerikaanse onderdeel werd een omzetgroei van 13,1 procent in dollars. geregistreerd.

Bonduelle is tevreden met de oogstcijfers van dit jaar. In combinatie met een toename in de activiteiten tijdens het eerste kwartaal is de groep tevreden. De resultaten liggen in lijn van de verwachting van de groei van 25 procent zowel in de omzet als in het bedrijfsresultaat bij gelijkblijvende wisselkoersen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven