Fotoverslag China FVF 2017

Vorige week vond van vrijdag tot zondag in Beijing de negende editie van de jaarlijkse internationale vakbeurs China Fruit and Vegetable, ofwel China FVF, plaats. De beurs wordt georganiseerd door de Chinese AQSIQ, de groothandelsmarkt Xinfadi in Beijing en de Chinese Fruit Association. 

FreshPlaza was aanwezig op de beurs en sprak met exposanten en bezoekers om een indruk te krijgen van de laatste ontwikkelingen in de Chinese en wereldwijde AGF-sector. 


Klik hier voor het fotoverslag

Nieuws van de beurs
De Filipijnen lobbyen om markttoegang voor hun avocado's te krijgen. De laatste jaren heeft het land zijn avocado-areaal fors uitgebreid. Nieuw-Zeeland is ondertussen zeer hoopvol gestemd dat haar avocado's begin volgend jaar toegang tot deze markt zullen krijgen. 

De aanvoer van aardbeien uit Californië naar de Chinese markt zal groeien. Er werden namelijk twee exporteurs toegevoegd aan de huidige vier licentiehouders voor de export van verse aardbeien van de Verenigde Staten naar China. 

Frankrijk was met een groot paviljoen aanwezig. "We zijn hier om over de toegang voor onze kiwi's te onderhandelen en de banden met de Chinese sector warm te houden," liet een woordvoerder weten.


Klik hier voor het fotoverslag

De Australische export naar China heeft dit jaar nieuwe records gebroken. De citrusexport was hoger dan voorgaande seizoenen. De vooruitzichten voor Australische perziken en nectarines zijn eveneens goed en in geen enkel opzicht te vergelijken met het teleurstellende seizoen van 2016.


Er waren ook een aantal Chinese merken en bedrijven vertegenwoordigd, waaronder Botou DongFang Fruit, Joy Wing Mau Group, Shanghai JueYue Fruit, Shenzhen XiYu HuaGuaShan Agricultural Products Development. 

Op vrijdag en zaterdag vond de China Fresh conference plaats waarbij sprekers uit de Chinese en internationale AGF-sector aanwezig waren. Er werd onder meer gesproken over de nieuwste ontwikkelingen op de Chinese AGF-importmarkt, de introductie van Franse en Nieuw-Zeelandse exportproducten, teelt- en verwerkingstechnologieën en er werd bijzondere aandacht besteed aan Chinese en wereldwijde merken en het opbouwen van merkbekendheid. Alle sessies werden gedurende beide dagen druk bezocht. 
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven