Chileense kersen populair in China

Volgens Xie Jinshan, CEO van Shenzhen Golden Anda, heeft het goede weer gezorgd voor een recordoogst in Chili. "De prognose luidt dat het aanbod vanuit Chili jaar op jaar met 30% toe zal nemen. We hebben onlangs Gold Anda Chile opgericht. Ons bedrijf heeft nu al zes ervaren internationale inkopers in dienst, die verantwoordelijk zijn voor de import van allerlei fruitsoorten uit Zuid-Amerika." 


Een Chileens kersenveld


Chileense kersenteelt

Op 10 november gaat Gold Anda Chilean Food officieel van start met de import van de nieuwe Chileense kersen. "We hebben al een overeenkomst getekend met 18 kersentelers met grote arealen in verschillende regio's in Chili. Zodoende kunnen we de hoge kwaliteit van het fruit garanderen. Het omzetvolume van dit jaar in China wordt geraamd op meer dan 5.000 ton."

Een nieuwe sorteerlijn van het Australische GP


De nieuwste uitrusting van het Australische GP


Chileense kersen die bijna rijp zijn

"Ons bedrijf in Chili heeft een nieuwe sorteer- en verpakkingslijn geïnstalleerd, dat is geleverd door het Australische bedrijf GP. De machines werden dit jaar ontwikkeld. De sorteerlijn heeft drie lenzen die 30 foto's maken. Het sorteren is geautomatiseerd. De machine sorteert fruit op basis van grootte, kleur en hardheid. Deze manier is nauwkeuriger dan sorteren met de hand. Ook wordt het fruit door de machine gedesinfecteerd door middel van ultraviolet licht. De machine is uitstekend voor het verpakken van kersen en garandeert de kwaliteit van het product en een meer efficiënte omzet. Het is misschien zelfs wel de meest geavanceerde sorteerlijn voor kersen in Chili!" zegt Xie Jinshan.


Xie Jinshan, CEO van Shenzhen Gold Anda, met een van de grote kersenexporteurs


Chileense kersen in premium-verpakking

"Als we naar onze huidige samenwerking en onze doelstellingen voor gemeenschappelijke ontwikkeling kijken, willen we vanuit Shenzhen Gold Anda met nog meer handelspartners werken. We willen hiervoor specifieke overeenkomsten sluiten, zodat we de importkosten kunnen verlagen en het financiële risico kunnen verminderen. Ook willen we zowel de kwaliteit van het fruit als de financiële zekerheid van onze partners garanderen, gezien Chileense kersen erg populair zijn onder Chinese consumenten," zegt Xie Jinshan.

Xie Jinshan (CEO)
Shenzhen Gold Anda Agricultural Technology Development Co., Ltd.
Phone: + 86 136 9197 7888

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven