Spanjaard overleden in ULO-bewaarcel

Een man van 35 jaar is overleden op een industrieterrein in Calahorra (La Rioja). Hij overleed in een ULO-bewaarcel van het bedrijf Aljofer, die bedoeld was voor de langdurige bewaring van Conference peren. Hij laat zijn zwangere vrouw en dochter van vier jaar achter.

Toen hij om 2 uur 's middags nog niet thuis was gekomen voor de lunch, sloeg de familie van zijn vrouw alarm. Zijn schoonvader is naar zijn werk bij de fruitopslag gegaan om hem te zoeken. Nadat hij de auto van zijn schoonzoon zag staan, is hij naar binnen gegaan. Toen hij zag dat het luik van de bewaarcel openstond, vermoedde hij dat er iets ergs gebeurd zou kunnen zijn en is weer naar buiten gegaan om hulp te vragen. Met de hulp van twee managers van andere opslagruimtes in de buurt, heeft hij de cel open gemaakt, waar hij zijn schoonzoon nog levend aantrof. Ze hebben 112 gebeld en de ambulance nam hem mee naar een ziekenhuis. Helaas had hij onherstelbaar letsel opgelopen, maar hij is nog in leven gehouden om, zoals de man zelf wilde, zijn organen te kunnen doneren.

Het nieuws ging als een lopend vuurtje over het industrieterrein waar het gebeurd is. Wat iedereen zich afvraagt is waarom hij de bewaarcel heeft betreden. ''We weten allemaal dat het levensgevaarlijk is, omdat er geen zuurstof is. Als je naar binnen moet om een bepaalde reden, moet je dat altijd samen doen en niet alleen'', zegt één van de werknemers van een opslagruimte in de buurt. ''Het kan zijn dat hij het gevaar onderschatte, omdat hij er nog maar twee maanden werkte.''

De politie en technici van het Instituut voor Arbeidsgezondheid van La Rioja hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. Het is het zesde dodelijke arbeidsongeval van het jaar in deze regio.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven