Italiaanse kastanjemarkt trekt aan

Na een moeizame start trekt de kastanjemarkt nu eindelijk weer aan. Hoe kwam het dat het seizoen zo traag van start ging? Telers denken dat dit te maken had met de hoge temperaturen. Kastanjes zijn een typisch herfstproduct en met temperaturen die overdag oplopen tot 20-25°C hebben mensen gewoon niet zo'n trek in kastanjes. 

 

We hebben een bezoek gebracht aan een groothandelsmarkt in het noorden van Italië. Hier lagen de prijzen voor kastanjes gemiddeld rond de €2,50 per kilo voor de kleinere maten en €7,00 per kilo voor de premium exemplaren. Momenteel zijn er veel kastanjes uit Toscane op de markt en is er een tekort in de aanvoer uit Apennino Romagnolo. De kwaliteit is goed. Italiaanse leveranciers zouden meer aandacht aan verpakkingen moeten besteden. Dit werd tijdens een onlangs gehouden internationale conventie eveneens benadrukt. Op de markt kwamen we vooral zakken van tien kilo tegen. De kleinere zakken van vijf kilo waren uit Spanje afkomstig. Het is de taak van groothandelaren om de producten te sorteren en verpakken. 


"Er is veel product op de markt maar hiervan is slechts een klein gedeelte uit Italië afkomstig. Er zijn wel veel kastanjes uit Spanje, Turkije, Oost-Europa en zelfs Albanië in omloop. Er is weinig bekend over de kwaliteit van deze producten. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven