Cutrale Brazilië

Brazilië: Citrusseizoen 2017 tot goed einde gebracht

"Onze laatste levering Valencia sinaasappelen werd in week 41 vanuit de haven in Santos verzonden naar Europa en de Verenigde Arabische Emiraten. Dit jaar begon het seizoen voor verse citrus met een levering Eureka citroenen in week 10. Onze totale export is dit jaar hoger vergeleken met vorig jaar, ondanks de ernstige droogte en extreem hoge temperaturen in de winter. Deze problemen hebben invloed gehad op de beschikbaarheid en kwaliteit van citrusgewassen dit jaar," vertelt Carlos Jose Amorim, exportmanager van Sucocitricio Cutrale in Brazilië.

Hij vertelde dat er dit seizoen geen fytosanitaire problemen waren. "We hebben het seizoen afgerond zonder fytosanitaire ingreep en exporteerden onze citrus naar bijna 20 verschillende havens over de hele wereld. In 2016 hadden we maar één ingreep. Dit laat zien dat we alles doen wat mogelijk is wat betreft het behandelen en verzorgen van fruit."

Seizoen 2018

Cutrale investeerde onlangs in een tweede elektronische selectiemachine voor citrus. "Deze Spaans sorteermachine heeft een verwerkingscapaciteit van 50 ton/uur. Het zal de uitvoeringscapaciteit verbeteren en dat geeft ons zodoende de mogelijkheid om de export te verhogen tijdens het volgende citrusseizoen. We denken dat deze verbetering van essentieel belang is, aangezien we zo'n vijf jaar geleden begonnen met de jaarronde afzet van onze citrus op de Braziliaanse markt, wat derhalve onze export verlaagde."Carlos: "Het is de bedoeling dat we volgend seizoen zullen voldoen aan de groeiende vraag van onze vaste klanten en ons marktaandeel in Rusland, het Midden-Oosten, Canada en Azië vergroten. We zijn vol optimisme over het seizoen 2018. We verwachten rond eind maart te beginnen met citroenen (Eureka) en de tweede helft van april met sinaasappelen. 

Voor meer informatie: 
Carlos J. Amorim
Sucocitrico Cutrale Ltda.
Brazilië
T: +55 16 3301 1144
E: amorim@cutrale.com.br
www.cutrale.com.br

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven