Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bert Benedictus, MB Peen:

"Voor de tweede helft van het wortelseizoen zie ik het niet negatief in"

Tholen - Moeizaam, zo typeert Bert Benedictus van MB Peen uit Kraggenburg de situatie op de huidige wortelmarkt. "Er gaat wel wat peen weg naar vaste afzetbestemmingen als Roemeniƫ, Sloveniƫ en Polen en ook wel wat overzee naar Afrika, maar de echte grote vraag ontbreekt."



Op korte termijn verwacht de wortelhandelaar daar ook geen verandering in. "Momenteel hangen de kwaliteitsproblemen boven de markt. Er is nogal wat peen met rotte punten en er zijn zelfs percelen die niet geoogst worden omdat ze niet afzetgeschikt zijn. Dat resulteert in lage prijzen. Ik hoor dat in Noord-Holland de wortelen voor 8,5 cent in de baal gedraaid worden, maar dat zal alles te maken hebben met de kwaliteit."



"Voor een marktopleving zou het in Oost-Europa eigenlijk moeten gaan vriezen, maar vooralsnog is daar geen sprake van en als daar alles geoogst wordt, hoeven we voorlopig geen grote vraag te verwachten. Toch zie ik het voor de tweede seizoenshelft niet negatief in. Vorig jaar werden er tot januari nog vroege percelen gerooid en die zijn nu al aardig opgeruimd, maar voor nu moeten we even geduld hebben", besluit Bert.



Voor meer informatie:
Bert Benedictus
M&B Peen
Zwartemeerweg 22
8317 PB Kraggenburg
Tel: 0527 252481
Fax: 0527 252981
agnes@mbpeen.nl