“Fruitvandalen moeten zich eens laten nakijken”

Tholen - Vorige week zijn de inwoners van het dorpje Altforst opgeschrikt door de vernieling van 3000 fruitbomen. Er is nog steeds geen enkel spoor van de daders, al doen er wel geruchten de ronde.

"De 2.500 Elstar-bomen die vernield zijn stonden er nog maar een half jaar", vertelt een bevriende teler. "Het schadebedrag wordt geschat tussen de 20.000 en 25.000 euro. De emotionele schade die hier bij komt kijken is natuurlijk onbetaalbaar". Verzekeringsmaatschappijen keren niets uit aan de getroffen teler zij zeggen dat hij zijn terrein had moeten beveiligen. "Je hele boomgaard vol hangen met camera's is natuurlijk geen optie", aldus de bevriende teler. "Het zijn pure pesterijen, degene die dit doet moet zichzelf eens laten nakijken. We leven wel ontzettend mee met alle slachtoffers".Het bedrijf bestaat uit 24 hectare boomgaard waarvan nu ongeveer 1 hectare van is vernield.

De vernielingen bij de fruitteler in Altforst staan niet op zichzelf. Het is het elfde incident sinds september dit jaar. Zo werden al spijkers aangetroffen in maisplanten en metalen staven om maïshakselaars te saboteren. Ook werden afdekzeilen van maiskuilen kapot gesneden waardoor het kuilvoer onbruikbaar werd gemaakt. Eerder al, in juni dit jaar, werden in Horssen 230 fruitboompjes doorgezaagd en in april was een fruitteler in Boven-Leeuwen het slachtoffer van vandalisme. Op zijn bedrijf werden de stammen van 320 Kanzi-bomen doorgezaagd.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven