Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan: Luxe kaki's brengen €4.091 op

Een paar luxe kaki's brachten ¥540,000 (€4.091) op tijdens de eerste veiling van het seizoen in Japan op donderdag.

Het fruit werd geoogst in centraal Japan en verkocht bij een lokale groothandel en is een teeltvariëteit die 10 jaar lang werd ontwikkeld door het bestuur van de Japansa stad Gifu. Vorig jaar werd het fruit voor het eerst verkocht. Een paar kaki's werd toen verkocht voor €41.940.

Het fruit is knapperig en bevat minstens 18 procent fruitsuiker, terwijl andere varianten van de kaki zo'n 16 procent suiker bevatten volgens een Japans agrarisch bedrijf. Het overgrote deel van dit fruit dat dit jaar geoogst werd, waaronder een kaki met een suikergehalte van meer dan 25 procent, wordt verkocht in de Matsuzakaya winkel in Nagoya. De 2.000 luxe kaki's worden naar verwachting begin november geleverd. De supermarktprijzen zijn vanaf €129,45 per stuk. Luxe kaki's die meer dan €1.294,92 per drie stuks kosten, worden verkocht in een goudkleurige cadeauverpakking. 

"Het weer was dit jaar niet zo goed, maar door het harde werk van de telers zijn de kaki's erg zoet," aldus een medewerker van het Japanse agrarische bedrijf.
Publicatiedatum: