Rijverboden in Duitsland op 31 oktober en 1 november

In Duitsland zijn komende dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november rijverboden van kracht voor het vrachtverkeer, zo is te lezen op de website van Evofenedex.

Reformatiedag
Dinsdag 31 oktober is het in Duitsland Reformatiedag. Omdat het dit jaar de 500ste Reformatiedag is, is er een rijverbod voor vrachtverkeer in heel Duitsland. Het rijverbod is van toepassing van 00.00 tot 22.00 uur. Omdat Reformatiedag dit jaar een nationale feestdag is in Duitsland, is in tegenstelling tot andere jaren er geen uitzondering voor vervoer van en naar Berlijn.

Allerheiligen
Woensdag 1 november is het Allerheiligen in Duitsland. Op deze feestdag is er een rijverbod van kracht in de deelstaten Baden-W├╝rttemberg, Beieren, Nordrhein-Westfalen, Rheinland Pfalz en Saarland. Ook hier is het rijverbod van kracht van 00.00 uur tot 22.00 uur.

Uitzondering
Alleen met een ontheffing (Genehmigung) is het toegestaan om tijdens het rijverbod de weg op te gaan. Meer informatie is te vinden op onze speciale pagina. Het rijverbod geldt voor vrachtauto's en trekker- en opleggercombinaties met een toegestane maximale massa vanaf 7,5 ton en vrachtauto- en aanhangwagencombinaties ongeacht het gewicht. Een bestelauto waar een aanhangwagen achter hangt wordt ook beschouwd als vrachtauto- of aanhangwagencombinatie.

Ander landen
Ook in andere Europese landen op er op Allerheiligen, 1 november, een rijverbod van kracht is. De belangrijkste landen vind je hieronder.
  • Frankrijk vanaf 31 oktober 22.00 uur tot 1 november 22.00 uur voor voertuigen >7.5 ton totaalgewicht;
  • Itali├ź op 1 november van 09.00 uur tot 22.00 uur voor voertuigen >7,5 ton totaalgewicht;
  • Oostenrijk op 1 november van 00.00 uur tot 22.00 uur voor vrachtauto's en trekker/opleggercombinaties >7.5 ton en bakwagen/aanhangwagencombinaties >3,5 ton;
  • Polen op 1 november van 07.00 uur tot 22.00 uur voor voertuigen >12 ton totaalgewicht
Bron: Evofenedex

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven