Steeds meer granaatappelen en kakiteelt in Extremadura

Kaki's en granaatappelen worden net als in andere landen steeds populairder onder Spaanse telers en handelaren.Tijdens Fruit Attraction 2017 was te zien hoe verschillende bedrijven minstens een van deze twee fruitsoorten in hun assortiment hebben opgenomen. Het fruit wordt door deze bedrijven ingekocht bij externe telers of zelf geteeld. Dit geldt ook voor het bedrijf Nogal Fruits, dat onlangs voor het eerst begonnen is met de teelt van kaki's op eigen plantages in Extremadura. Ook produceert Nogal Fruits sinds september voor het eerst granaatappelen. Het areaal voor deze twee fruitsoorten breidt zich zodoende steeds verder uit.


Van links naar rechts: Justo Redondo, Luisa López, Isabel González en Rufino Redondo bij stands van Nogal Fruits op Fruit Attraction.

"Dankzij de weersomstandigheden van Badajoz kunnen we kwalitatief goede granaatappelen en kaki's telen," legt Justo Redondo van Nogal Fruits uit. "Deze week oogsten we de eerste Rojo Brillante-kaki's die we in Badajoz hebben geteeld. We hebben hier hoge verwachtingen van."Het in Extremadura gevestigde bedrijf heeft op dit moment 22 hectare voor de productie van kaki's. "We hebben de oogst zo gepland, dat we het fruit voornamelijk kunnen leveren aan markten uiten Europa. We denken namelijk dat door de felle concurrentie met andere Spaanse exporteurs het moeilijk voor ons zou zijn om een plek in de markt te vinden. We gaan onze kaki's exporteren naar Portugal, Brazilië, Oman en Canada," legt Redondo López uit.Nogal Fruits heeft daarnaast ook 12 hectare voor de teelt van rode granaatappelen. De rassen die worden geproduceerd zijn de vroege en zoete granaatappelsoort Acco en de iets zuurdere Wonderful.

Voor meer informatie:
Justo Redondo López
Nogal Fruits
T: +34 927117017
M: +34 639148562
export@nogalfruits.com
www.nogalfruits.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven