Nieuwe zwaartekrachttechniek leidt tot lagere TCO en footprint

BluePrint Automation lanceert RGP gravity case packer

Tholen – BluePrint Automation (BPA) springt met de lancering van de nieuwe RGP gravity case packer de toekomst in. Gravity reinvented noemt BPA het. Dat slaat op de 'compacter', een vernuftig uitgedachte triltechniek die ervoor zorgt dat diepvriesproducten zoals aardappelproducten en groenten, gecontroleerd inklinken. Daardoor passen er uiteindelijk meer zakken in een doos en dat levert geld en milieuwinst op of in managementtermen: een lagere TCO (total cost of ownership) en footprint.


BPA test en bouwt verpakkingsmachines in een strak geordende werkplaats

De nieuwe verpakkingslijn heeft echter meer kenmerken, waarbij gebruiksvriendelijk eruit springt. De introductie werd gevierd met een inspirerend in-house event waar een honderdtal relaties vanuit de hele wereld op afkwam. "We ontvangen u in onze fabriek omdat we u hier willen laten zien hoe we werken", zei André Verkleij, managing director BPA Nederland.


André Verkleij, managing director BPA Nederland

Rollercoaster
Creating the future was het thema van het strak geregisseerde en goed verzorgde event. Key-note sprekers waren internationale trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk en Erik Hemmes, specialist in supermarkten en FMCG (fast moving consumer goods). Richard van Hooijdonk nam het gezelschap mee op een 45 minuten durende tijdreis de toekomst in. Een rollercoaster-ervaring, want Richard bracht zowel de disruptieve krachten als ongekende mogelijkheden van technologie voor het voetlicht. "Het kan zijn dat je een beetje een raar gevoel krijgt in je buik", zei Richard aan het einde van zijn presentatie. Zijn verhaal heeft dat effect op veel mensen die de nieuwe technologie niet meteen kunnen of willen omarmen. Om future proof te zijn is het nodig dat bedrijven jong talent incorporeren, benadrukte hij. 


Internationale trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk 

Rust
De daarop volgende presentatie van Erik Hemmens bracht rust. "Veranderingen in supermarkten, met name in Nederland, gaan heel langzaam", zei hij. Innovaties als digitale prijssystemen en creatieve digitale oplossingen voor het afrekenen van dagelijkse boodschappen worden niet omarmt. "Op aanpassingen staat een rem, supermarkten werken zeer kostengedreven." Ontwikkelingen die langzaamaan doorzetten zijn het toevoegen van beleving in winkels en online boodschappen doen die consumenten bij pick-up points kunnen afhalen of laten thuisbezorgen. Een ontwikkeling die wel een vlucht heeft genomen zijn maaltijdpakketten en boxen.


Erik Hemmes, specialist in supermarkten en FMCG

BPA
Voorafgaande aan de onthulling van de RGP gravity case packer blikte CEO Martin Prakken terug op 30 jaar BPA. Van een bedrijf dat vooral goed was in het verpakken van zakken in dozen, is het uitgegroeid tot een expert op het gebied van secundair verpakken. Zo ontwikkelden ze recent de RSD case, een displayverpakking, met de retailer in het achterhoofd. Nieuw is het idee niet, maar de RSD case van BPA zorgt er voor dat de verpakte producten in een doos met een high-end presentatie op de schappen staan, vertelde Martin.


Martin Prakken, CEO van BPA

Record 
Martin werkte in zijn presentatie enthousiast toe naar het hoogtepunt van het in-house event: de onthulling en demonstratie van de RGP gravity case packer. BPA maakte het nog spannend want eerst moesten profwielrensters Ellen van Dijk en Floortje Mackaij het 250 m baanrecord op de tandembike verbreken. Onder aanmoedigingen van het publiek zetten de dames, die met hun team onlangs de wereldtitel veroverde in Noorwegen, een nieuwe recordtijd neer van 13.35 seconden (vorige record stond op 14.06 sec).


Ellen van Dijk met daarachter Floortje Mackaij verbreken het baanrecord 250 m tandembike

Demonstratie
Daarna viel eindelijk het doek rondom de RGP gravity case packer en kon deze alle aandacht opeisen met een demonstratie van zijn kunnen. Aan de ontwikkelingen van de case packer werkte een trans-Atlantisch en multidisciplinair team met gebruiksgemak, veiligheid en degelijkheid als leidende ontwerpeisen. Dat de case packer daaraan voldoet mochten 4 ingenieurs tijdens de demonstratie uit de doeken doen. Tot slot konden bezoeker op hun gemakje de hele fabriek bezoeken.


De RGP gravity case packer is onthuld


De RGP gravity case packer bestaat uit 4 modules 


Voor meer informatie:
BluePrint Automation BV 
Carrosserieweg 3 
3445 BC Woerden 
The Netherlands 
T: 0031 348 410 999 
F: 0031 348 421 193 

BluePrint Automation Inc. 
16037 Innovation Drive 
South Chesterfield Virginia 23834 
USA 
T: 001 804 520 5400 
F: 001 804 526 8164 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven