Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
pionier uit de glastuinbouw

Willem Hartman overleden

Afgelopen vrijdag is Willem Hartman overleden. De ondernemer, bekend van het glastuinbouwbedrijf A.C Hartman in Sexbierum, is 71 jaar geworden.



Pionier in de glastuinbouw
Op jonge leeftijd trok de Loosduinse Willem naar Friesland om daar een glastuinbouwbedrijf te beginnen. Hij startte een bedrijf van twee hectare, wat voor die tijd bijzonder groot was. Als één van de eerste telers in Nederland besloot hij bovendien zijn product buiten de veiling om te gaan verkopen en het contact met de eindleverancier te zoeken. Via Bakker Barendrecht gaat zijn product al jarenlang naar Albert Heijn.

Behalve de omvang van het bedrijf en de relatie met de afnemer is het bedrijf ook vooruitstrevend geweest in de diversiteit van het aanbod. Van de Friese kwekerij komt een breed pakket glasgroenten. De afgelopen vijf decennia groeide kwekerij AC Hartman naar 72 hectare kas, waarvan de helft biologisch gecertificeerd. Daarmee is de kwekerij de grootste bioglastuinbouwkwekerij van Nederland en van Europa

Eind juni maakte Willem de verkoop van de kwekerij aan The Fruit Farm van Hein Deprez bekend.