Internationale fotoreportage

PMA Fresh Summit trekt bijna 20.000 bezoekers naar New Orleans

Op 20 en 21 oktober vond in New Orleans de PMA Fresh Summit 2017 plaats. De vakbeurs trok bijna 20.000 bezoekers. Beide beursdagen werden druk bezocht, toch verschilden de exposanten van mening over de opzet van de vakbeurs. Exposanten links van de bloemenexpo konden op een continue stroom bezoekers rekenen maar standhouders aan de rechterkant hadden de indruk dat er minder belangstellenden waren. Dachten bezoekers misschien dat de AGF-afdeling eindigde bij de bloemenexpo? 

Innovatieve verpakkingen
Hier en daar waren nieuwe producten te bewonderen, zij het in beperkte mate en ook de groei van de biosector kwam overduidelijk naar voren. De meeste innovaties waren echter binnen het verpakkingssegment te vinden met een toenemende nadruk op milieuvriendelijke verpakkingen. Het vervangen van plastic deksels door folies en de toepassing van herbruikbare materialen waren hierbij de opvallendste trends.We maakten ook een reportage van Nederlanders en Belgen

Maaltijdkits 
Het aanbod aan maaltijdkits en 'meeneem'-producten blijft zich uitbreiden. Complete wrap- en soeppakketten met verse ingrediĆ«nten waarmee men snel een gezonde maaltijd op tafel kan zetten, behoren tot de opvallendste nieuwkomers. Daarnaast waren er ook exposanten die groenten- en fruitsnacks presenteerden. 

Dit jaar viel de Fresh Summit gedeeltelijk samen met Fruit Attraction in Madrid, waardoor sommige deelnemers in een tijdsbestek van slechts een paar dagen de halve wereld over moesten reizen. Het vergde ook de nodige organisatie voor sommige bedrijven om op beide beurzen stands te kunnen bemensen. Volgend jaar worden de beurzen een week na elkaar gehouden. De PMA Fresh Summit zal van 18 tot 20 oktober 2018 in Orlando plaatsvinden. 

Klik hier voor de fotoreportage

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven