Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Standhouders positief over de beurs in Madrid

Fruit Attraction 2017: Gemoedelijk en drukbezocht

Tholen - Van 18 tot en met 20 oktober heeft de Fruit Attraction weer plaatsgevonden in het Spaanse Madrid. In het beursgebouw Ifema kwamen mensen van over de hele wereld op de versbeurs af. In zes hallen toonden de ongeveer 1500 exposanten uit voornamelijk Europa aan het publiek wat zij in huis hadden. Zowel het aantal bezoekers als het aantal standhouders zijn al jaren achter elkaar aan het groeien. Ook de Nederlands en Belgische bedrijven die aanwezig waren op de beurs in Madrid merkten dat. Volgens hen blijft ook het aantal Aziatische bezoekers van de Fruit Attraction ieder jaar toenemen.



Linksboven: Het team van Aartsenfruit.
Rechtsboven: Ton Bouw, Frank Ocampo, Elena Rogojnikova, Peter Polak (Naturelle), Jurgen van 't Hoff (Naturelle) en Marloes Hinkenkemper van the Greenery/ Hagé International
Linksonder: Het team van Zespri.
Rechtsonder: Leonard Kampschoer van Fruitmasters geeft graag uitleg over de Migo. Een smaakvolle peer die je eet met schil en niet druipt.

Berlijn niet achterna
De brede paden, ontspannen sfeer en het overzichtelijke beursterrein zijn de punten die de aanwezigen in Madrid aanspreken. De beurs werd dit jaar groter en drukker ervaren in vergelijking met vorig jaar. Ook de vergelijk met de Fruit Logistica in Berlijn werd vaak gemaakt in het nadeel van de Duitse beurs. De Fruit Attraction wordt door de aanwezigen in Spanje als minder stressvol en losser gezien, in vergelijking met die van Berlijn. De termen 'onoverzichtelijk', 'onpersoonlijk' en 'te veel mensen' zijn volgens sommigen aan Berlijn te koppelen, maar niet aan Madrid. Wel moet de organisatie er volgens een aantal Nederlandse en Belgische bedrijven voor waken dat de Fruit Attraction de beurs in Berlijn niet achterna gaat.

Biologisch
Deze editie viel verder het grote bioaandeel op. Naast de bestaande biologische productiebedrijven kiezen veel grotere conventionele coöperaties steeds vaker voor een biologische tak in het bedrijf. Ook het watertekort dat een grote bedreiging vormt voor Spaanse teelten is een hot topic. 

FA 2018
Volgend jaar is er weer een Fruit Attraction in Madrid. Dan vindt de beurs plaats van woensdag 24 oktober tot en met vrijdag 26 oktober. Kaarten zijn dan weer via de website van de Fruit Attraction te verkrijgen.





Foto's: Andries Gunter, Izak Heijboer, Colinda van Hemert en Joost Verdult