Lijn roodvlezige appelrassen onder de merknaam Kissabel gelanceerd

Een aantal bezoekers van Fruit Attraction kreeg de kans om een totaal nieuwe appel te proberen tijdens de persconferentie van Ifored afgelopen woensdag. Dit internationale project zal een lijn roodvlezige appelrassen lanceren onder de merknaam Kissabel. Over een paar weken zullen de eerste commerciële testen op de Europese markt beginnen. De appelen zullen naar verwachting binnen twee jaar in het winkelschap liggen en over vijf jaar zullen zij wereldwijd verkrijgbaar zijn. 


Een kok snijdt een Kissabel Jaune zodat de aanwezigen bij de persconferentie de appel zelf kunnen proeven. Projectmanager Emmanuel de Lapparent (rechts) houdt alles in de gaten.

De rassen werden volgens natuurlijke methoden veredeld. De smaken in de Kissabel-lijn variëren van zoet tot zuur en de kleur van het vruchtvlees varieert van 30% rood tot geheel rood. De schilkleuren variëren van rood, tot tweekleurig, oranje of geel. De oogstperiode van de vroege rassen valt samen met die van Royal Gala. De late rassen overlappen met Cripps Pink. De eerste commerciële boomgaarden werden in het voorjaar van 2016 aangeplant. Ifored heeft ervoor gekozen om met drie appelrassen te beginnen, Kissabel Rouge, Orange en Jaune. Het bedrijf laat weten dat het voortdurend op zoek blijft naar nieuwe rood- en rozevlezige rassen met verschillende schilkleuren om in de toekomst op de markt te kunnen brengen. 
De verschillende rassen in één oogopslag
Kissabel Rouge is zeer herkenbaar dankzij zijn donkerrode schil die overeenkomt met de kleur het vruchtvlees. Deze roodschillige appel heeft een knapperige bite en intense smaak met tonen van zachtfruit. Kissabel Orange
is meteen te herkennen en verbergt roze-rood vruchtvlees. De appel is stevig en sappig en heeft een optimale zoetzuur-balans. Kissabel Jaune heeft een gestippelde gele schil en zoet vruchtvlees met een rozige kleur. De appel kan zeer goed bewaard worden. 
"Deze nieuwe lijn is het resultaat van 20 jaar werk. Onze Kissabel appelen zijn meer dan alleen nieuwe rassen. We denken dat we een geheel nieuw appelsegement hebben gecreëerd en we kunnen niet wachten om ze op de markt te brengen," laat projectmanager Emmanuel de Lapparent weten. 

In het Ifored-project werken 14 partners samen die gevestigd zijn op belangrijke locaties in 13 landen over de hele wereld. De gezamenlijke productie bedraagt 3 miljoen appelen en het totale areaal 55.000 hectare. 

Voor meer informatie: 
Emmanuel de Lapparent
IFORED
edelapparent@ifo-fruit.com
www.kissabel.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven