Kenneth Meyer, Natural Tropic:

"Spaans mangoseizoen verloopt niet zoals vooraf verwacht"

Tholen - Medio september barstte het seizoen van de Osteen-mango's weer los bij Natural Tropic. Volgens de Nederlander Kenneth Meyer verloopt het seizoen vooralsnog niet zo goed als vooraf verwacht. "Het bioseizoen is prijstechnisch minder dan vorig jaar, maar dat geldt voor het conventionele seizoen helemaal. Zowel Israël als Brazilië waren met hogere volumes langer op de markt. De Spaanse mango's zijn traditioneel wat duurder, maar ik denk eerlijk gezegd dat we met te hoge prijzen zijn gestart.""Daarom moeten we het als een leerjaar zien om te kijken hoe we volgend jaar onze Osteen-mango's kunnen vermarkten, want het blijft nog altijd een unieke mango. En uiteindelijk zijn ze ook weer allemaal verkocht", vertelt Kenneth. "Nu schakelen we over op de varietiet Keitt. Hiermee starten we met een beperkt volume. Het lastige van de Keitt is dat deze vooral grote maten geeft, terwijl de kleine maten het meest gevraagd zijn."

Niet al te veel dikke maten
Over twee a drie weken start tevens het Spaanse avocadoseizoen bij Natural Tropic. "De vooruitzichten zijn goed en ik voorzie redelijk hoge prijzen. De geluiden zijn dat Chili eerder stopt, waardoor er ruimte is voor de Spaanse avocado's. Vanuit Spanje zal het volume ongeveer gelijk zijn aan vorig jaar, met niet al te veel dikke maten. En als we snel beginnen, zullen we ook weer snel stoppen. Ik verwacht dat we voor mei het avocadoseizoen al af zullen sluiten", zegt Kenneth.

Ook het volume cherimoya's vertoont bij het bedrijf uit Malaga een stijgende lijn. "Deze gaan hoofdzakelijk naar supermarkten. Voor de daghandel blijft het een lastig product, omdat de houdbaarheid beperkt is. Maar er komt wel wat meer vraag naar, ook naar Nederland sturen we meer biocherimoya's", zegt Kenneth. In december heeft het bedrijf ook weer kumquats beschikbaar, in zowel de conventionele als biologische variant. "Die vraag loopt geen storm, maar stijgt wel elk jaar."

Voor meer informatie:
Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34647166401
www.naturaltropic.es

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven