La Forcina Antonio vermarkt AGF in heel Europa

"In de jaren 50 de eerste Italianen die sinaasappelen exporteerden"

"Het zijn de kleine dingen die vaak de meeste voldoening geven. Voor ons zijn dit telefoontjes van klanten die ons bedanken voor het leveren van kwaliteitsfruit. Vanaf het moment dat we gestart zijn met het vermarkten van verse AGF, reisde mij vader af naar het zuiden van Italië op zoek naar de regio's waar de beste producten geproduceerd worden."Dit vertelt Primo Forcina (op de foto), salesmanager bij La Forcina Antonio, een bedrijf dat gevestigd is in Fondi en in de jaren tachtig van de vorige eeuw door zijn vader Antonio werd opgericht.

"We komen uit een echte telersfamilie. In de vijftiger jaren waren we bijvoorbeeld de eersten die begonnen met de sinaasappelexport naar Zwitserland, Duitsland en België."

Uniek
In de loop der jaren is het bedrijf zich in toenemende mate gaan richten op het vermarkten van premium AGF. "We zijn ons ervan bewust dat dit soort producten duurder zijn dan gemiddeld maar onze klanten zijn bereid daarvoor te betalen. We controleren de producten persoonlijk in alle teeltgebieden waarbij we alleen de beste rassen selecteren, met name omdat de producten voor het buitenland bestemd zijn."


Antonio Forcina, inkoopmanager van het in 1987 opgerichte bedrijf. 

"We passen teeltmethoden met een geringe milieubelasting toe. We controleren de producten gedurende de hele keten, van de oogst tot de verkoop."Het productaanbod is zeer uitgebreid en het bedrijf verwerkt jaarlijks ruim 15.000 ton AGF zoals abrikozen, navels, Tarocco sinaasappelen, broccoli, bloemkool, kersen, clementines, aardbeien, citroenen, persimmons, Annurca appelen, perziken en pruimen.De opslagfaciliteit beslaat ruim 7.000 vierkante meter en is overdekt. Er zijn 50 gespecialiseerde personeelsleden werkzaam en het bedrijf beschikt over zijn eigen trucks. De ultra-moderne apparatuur en machines worden gebruikt voor de verwerking en opslag van AGF in koelruimtes waarbij ozon toegepast wordt voor de desinfectie. Ozon is werkzaam tegen alle micro-organismen, bacteriën, virussen, schimmels en spoorelementen en heeft in tegenstelling tot andere middelen geen nadelen omdat het geen giftige residuen achterlaat.

"Onze toewijding houdt niet op bij de oogst maar is van toepassing op de hele productieketen. We maken gebruik van de beste verwerkings- en verpakkingstechnieken om het product maar ook de consument te beschermen."90% van de AGF die door het bedrijf vermarkt wordt, is van Italiaanse herkomst. "We selecteren de meest bekwame producenten voor seizoensproducten in regio's zoals Lazio, Basilicata, Puglia, Calabria, Sicilië, Emilia-Romagna, Piëmont en Veneto."Citrus is afkomstig uit Puglia en Sicilië. "In Puglia kopen we vooral clementines in. Deze zijn zo'n €0,20 per kilo duurder dan in andere regio's maar de kwaliteit is uitmuntend. Ik denk dat Puglia veel potentieel te bieden heeft dankzij zijn vruchtbare bodem. De regio heeft met name bijgedragen aan onze exportgroei."Primo laat weten dat 2017 in goed jaar voor perziken was. Zo'n vijf à zes jaar geleden ging de steenfruitoogst nog al eens verloren als gevolg van overvloedige neerslag. Dit seizoen is er echter tot voor een paar dagen geleden fruit van uitstekende kwaliteit geoogst. "Augustus vormde een dieptepunt omdat de temperaturen opliepen tot wel 47-48°C. Gelukkig was het fruit zo zoet dat we het makkelijk konden exporteren.""We vermarkten aardbeien van topkwaliteit uit de regio Basilicata waarmee we de Britse en Duitse markt hebben weten te veroveren. Dit is mede te danken aan de kenmerkende smaak en uistekende houdbaarheid van deze aardbeien."Het bedrijf is in het bezit van de UNI EN ISO 9001:2008 certificering en past goede hygiënische praktijken toe volgens de HACCP-benadering.De producten worden geleverd aan het M-O.F. groothandelscentrum in Fondi, dat zaken doet met zowel de binnenlandse markt als buitenlandse markten waaronder Frankrijk, Spanje, Polen, Duitsland, Malta en Groot-Brittannië. 

"60% van onze AGF wordt verkocht via retailketens, groothandels of rechtstreekse verkoop. Onze klanten bevinden zich in heel Italië, van Sicilië tot aan Trentino. 40% van onze omzet halen wij uit de export naar landen als Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Malta, hoewel een groot deel van de producten ook voor Oost-Europa bestemd is, in het bijzonder voor Slovenië, Kroatië en Polen.""Er is nog veel werk te verzetten. We moeten onze producten promoten. Ik moet zeggen dat ik erg trots ben wanneer onze producten naar het buitenland gaan. Een klant uit Warschau vertelde mij onlangs nog dat hoewel er veel Italiaanse producten op de markt zijn de kwaliteit belangrijker is dan de prijs. Lage kwaliteit is goedkoper maar ook veel moeilijker te verkopen."

Contact:
La Forcina Antonio

Via della Torre, 91
Fondi (LT) - Italy
Tel.: (+39) 0771 513800
Cell.: (+39) 335 7730696
Email: info@antonioforcina.it
Web: www.antonioforcina.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven