China importeert 50% minder bananen uit Zuid-Amerika

In vergelijking met vorig jaar is de Chinese bananenproductie met 10% toegenomen. De import van bananen vanuit de Filipijnen is niet echt veranderd, maar de import vanuit Zuid-Amerikaanse landen als Ecuador is met 50% afgenomen. "Dit komt voornamelijk omdat grote volumes aan geïmporteerde bananen uit Zuid-Amerika bij aankomst rot bleken te zijn door ongeschikte logistiek en opslag. Veel handelaren hebben daardoor zware verliezen geleden," zegt Xu Zhihua van het bedrijf Beijing Yong Xin Heng Chang Fruit Co Ltd.


Bananenplantage


Uitgestrekte bananenvelden


Vers geplukte bananen

"Normaal zou dit de seizoenspiek voor bananen in Beijing zijn. Dit jaar is echter sprake van het tegenovergestelde. De bananenprijs is in Beijing op dit moment erg laag. Dit komt omdat leveranciers grote volumes aan bananen in opslag hebben staan. Al deze bananen zijn aan het begin van het nieuwe bananenseizoen in september op de markt gekomen en dan vooral die uit China zelf. Dit heeft invloed gehad op de markt. Ik denk dat deze situatie nog voor een maand aanhoudt, waarna de markt weer geleidelijk aan zal normaliseren."


Bananen die worden gereinigd


De Beijing Yong Xin Heng Chang Fruit Trading Zone

"Ons bedrijf is opgericht in 2009. We distribueren en verwerken bananen en hebben een totaal areaal voor productie van 6.000 hectare. Dit areaal is verspreid over Guangxi, Hainan en Yunnan. Al onze bananen worden over heel China verkocht onder ons merk "Yong Xin Heng Chang". Om de kwaliteit van ons product te garanderen bezoekt ons technische team regelmatig onze teeltbedrijven voor kwaliteitscontroles. Ook importeren we bananen uit de Filipijnen en Ecuador. Onze voornaamste bananenrassen zijn Banabay, Banasoft, Hoya, Aurora en Chiquita. Deze geïmporteerde bananen worden verkocht aan tussenhandelaren en supermarktketens in Beijing, Shanghai en Anhui, die ze op hun beurt doorsturen naar Hebei, Shanxi and Dongbei."

Voor meer informatie:
Xu Zhihua
Beijing Yong Xin Heng Chang Fruit Co., Ltd.
Phone: + 86 10 6747 7911

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven