Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Productiviteit groeit hardst in midden-inkomenslanden

Landbouw groeit hard in lage-lonenlanden

In 2001-2014 waren lage-lonenlanden verantwoordelijk voor slechts 5% van de wereldwijde landbouwproductie. Wel groeide de landbouwproductie in deze landen met bijna 4% per jaar en dat is een sterkere groei dan in de midden- of hogere inkomenslanden. Dit kwam vooral door uitbreiding van het areaal. 



Midden-lonenlanden vertegenwoordigden in de genoemde periode 40% van de wereldwijde landbouwproductie. Ze realiseerden groei van meer dan 3,5% per jaar, door vooral verbetering van de productiviteit.

Voor de hogere inkomenslanden gold een landbouwproductieaandeel van 25% en een gemiddelde groei van nog geen 2% per jaar, verbandhoudend met krimpend areaal en vermindering van de gebruikte grondstoffen. In de hogere inkomenslanden lag productiviteitsverbetering aan de groei ten grondslag.

Per saldo kwam de grootste groei in landbouwproductiviteit van de midden-inkomenslanden. Groeifactoren hierbij waren meer nationaal landbouwonderzoek en sterkere uitbreidingssystemen in grote middeninkomenslanden zoals Braziliƫ en India. Deze grafiek werd gepubliceerd op de ERS pagina voor Internationale Landbouwproductiviteit, die per oktober 2017 is bijgewerkt.


Bron: USDA ERS
Publicatiedatum: