Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzet Colombiaanse mangosteen groeit ondanks hoge prijzen

Deze exoot heeft een vrij hoge marktprijs omdat hij alleen onder zeer specifieke klimaatomstandigheden geteeld kan worden. Bovendien geven de planten maar eens in de twee jaar vruchten. Het fruit moet daarnaast per luchtvracht verzonden worden omdat het zeer kort houdbaar is en anders zijn bestemming niet in optimale conditie kan bereiken," vertelt Loukas Karapatouchas van Hermes. De belangrijkste afzetmarkten voor Colombiaanse mangosteen zijn Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada. Het product wordt vanwege zijn prijs vooral geëxporteerd naar markten waar de koopkracht hoog is.



Momenteel varieert de prijs tussen de €5,10 tot €5,53 CIF vanaf de luchthaven van Colombia van waaruit het product geëxporteerd wordt. "De prijzen kunnen nog met €0,43 tot €3,40 per kilo stijgen afhankelijk van de exportbestemming. "In de landen die het product importeren, wordt het meestal per stuk of in verpakkingen van 2 tot 4 stuks verkocht tegen zeer hoge prijzen, soms wel oplopend tot wel €4,24 per stuk."


"Nu het product echter wereldwijd in opkomst is als de gezonde voedingstrend, neemt de consumptie jaarlijks toe. Mangosteen is erg aantrekkelijk voor nieuwe consumenten die gezond willen eten. Dankzij de groeiende middenklasse en economische ontwikkelingen in landen als China, waar het product weliswaar bekend is maar voor velen te duur is, is de afzet eveneens gestegen."


Voor meer informatie:
Loukas Karapatouchas
Hermes LTDA.
Telf.: +30 6986517189 // +30 22670 31763 // +56 311 682 0534

Publicatiedatum: