App die smaak en voedingsstoffen meet

Het Japanse bedrijf Makuta Amenity Co heeft een smartphone app ontwikkeld waarmee de smaak en de voedingsstoffen van groenten en fruit worden gemeten, simpelweg door met je telefoon een foto van het product te maken. 

De app analyseert de foto en creƫert een histogram op basis van de drie primaire kleuren van zichtbaar licht. Daarnaast maakt de app een schatting van de smaak van het product die gebaseerd is op de correlatie tussen de histogrammen en data die door smaaksensoren zijn gemeten. Voor de smaaksensor heeft Makuta Amenity een systeem gebruikt dat ontwikkeld is door het bedrijf Intelligent Sensor Technology Inc.

Op dezelfde manier meet de app ook de voedingsstoffen die het verse product bevat. Om de nauwkeurigheid te verhogen worden alleen voedingsstoffen genoemd waarvan de aanwezigheid met 80% of hoger bevestigd kan worden. 

De correlatie tussen de smaken (en voedingsstoffen) zijn opgeslagen in een databank die door Makuta Amenity is ontwikkeld. Via een netwerk binnen de app krijg je toegang tot deze database. 

Lees meer op Solar Power Plant Business

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven