Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen fruit meer tijdens het Chinese Communistische Partijcongres

Geen gratis fruit in de hotelkamers van de afgevaardigden tijdens het Chinese Communistische Partijcongres van deze week. De officials kunnen juist ferme woorden verwachten van president Xi Jinping, die heeft beloofd te strijden tegen corruptie en exorbitant hoge uitgaven.

Xi strijdt onder andere tegen diepgewortelde corruptiepraktijken in een poging om te voorkomen dat ambtenaren hun posities blijven misbruiken en publiek geld verspillen. Dit na een reeks schandalen waarbij hoge bureaucraten betrokken waren, die de publieke woede deden ontvlammen.

Wang Lilian, die de afgelopen drie partijcongressen medeverantwoordelijk was voor de accommodaties van de afgevaardigden, vertelde onlangs op de staatsradio dat dit keer de situatie heel anders zal zijn. "Er zal geen fruit meer in de kamers worden gelegd, terwijl dat eerder gratis was voor de afgevaardigden en hun staf. Daar zal dit keer geen sprake van zijn."

Xi waarschuwt, zoals anderen voor hem ook al deden, dat als de corruptie niet wordt aangepakt, het de invloed van de Partij sterk kan schaden. Het congres, dat eens in de vijf jaar plaatsvindt, wordt woensdag geopend met een belangrijke toespraak van Xi.

Bron: uk.reuters.com
Publicatiedatum: