grote uitbreiding productie

Chinese Tangelo's wordt bulk product

"Tangelo's zijn een hoogwaardige kruising van mandarijnen en pomelo's. Ze zijn oranje van kleur en hun formaat zit tussen die van de mandarijn en de pomelo in. Ze hebben weinig zaadjes, hebben oranje, zacht vruchtvlees en hun zoetheid ligt tussen 11-13," volgens dhr. Wang Hengding, directeur van Jiu Tai Modern Age Agriculture.


De grootte van de tangelo zit tussen die van een mandarijn en een pomelo inTangeloboomgaard

"In China worden tangelo's geteeld in Jianyang in Fujian, Qingyuan in Zhejiang en Jiangxi. In vergelijking met andere citrus is de tangeloproductie zeer beperkt en hun prijs is vrij hoog met ongeveer 10 yuan (1,29 euro) per 500 gram. Ze vallen in de medium- en high-end markt voor citrus. Vanwege het weer gaat de tangelo-oogst dit jaar eind november/begin december van start. Vanwege hun dikke schil kunnen de tangelo's tot februari/maart volgend jaar worden bewaard."


Tangeloteelt


Een sappige tangelo

"We hebben, samen met de Fujian Jianyang Agricultural Cooperation, meer dan 100 hectare aan tangeloplantages. Er waren twee belangrijke factoren die ons deden besluiten om in Jianyang te gaan telen. In de eerste plaats heeft Jianyang een unieke geografische ligging met een goede waterkwaliteit en een geschikte bodem, zodat de tangelo's een geweldige smaak hebben. Ten tweede heeft de regering van Jianyang de afgelopen jaren haar investeringen in de tangelosector voortdurend verhoogd. Momenteel beslaat het totale tangelo-areaal 7.000 tot 8.000 hectare. In de komende jaren zullen we de 10.000 hectare bereiken."


De tangelo's worden biologisch geteeld

"Door de beperkte productie en hoge kwaliteit van tangelo's voldoet het aanbod niet aan de vraag. In de afgelopen jaren hebben we voornamelijk tangelo's verkocht via de traditionele verkoopkanalen en e-commerce platforms. De citrus ging naar de luxere winkels en supermarkten in eerste en tweede tier steden in China, zoals Beijing, Shanghai en Hangzhou. Door de enthousiaste reacties vanuit de buitenlandse markt besloot Jiu Tai Agriculture dit jaar om onze speciale tangelo's te exporteren naar Oost-Europa, Zuidoost-Aziƫ en Rusland. Nu deze proefexport met veel succes is afgerond, zullen we volgend jaar op grote schaal gaan exporteren."
 
Wang Hengding (directeur Internationale Zaken)
Jiu Tai Modern Age Agriculture Co., Ltd.
Telefoon: +86 136 8503 3992
Telefoon: +86 591 8332 1999

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven