Zuid-Afrikaanse lokale bevolking succesvol na overname citrusbedrijf

De gemeente Bjatladiin in Limpopo kan de eerste vruchten plukken van haar succesvolle overname van het citrusbedrijf Zebediela. 

Na een landteruggaveprocedure is de citrusplantage overgegaan in handen van de gemeenschap. Zebediela, dat ooit bekend stond als de grootste citrusleverancier van het zuidelijk halfrond, kon zijn bestellingen niet nakomen, moest contracten breken en was niet meer in staat zijn personeel te betalen. 

Sinds het bedrijf gerund wordt door Eight Mile Investements, een bedrijf dat in verband wordt gebracht met het fruitexportbedrijf Fruitco, ligt het op koers om weer volledig operationeel te worden. "De zaken gaan goed bij Zebediela. Momenteel bereiden we een internationale bestelling voor," laat Paul Huish van Fruitco weten. Juridisch adviseur Mokwena vertelt dat de vooruitgang op het bedrijf duidelijk te merken is. Er zijn nieuwe tractoren aangeschaft, waterbronnen aangelegd en momenteel worden de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe opslagfaciliteit getroffen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven