Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"ANWB: "Vrijdag drukke avondspits door start herfstvakantie"

Door het begin van de herfstvakantie in de regio's Midden en Zuid wordt er vrijdag 13 oktober een zeer drukke avondspits verwacht. Naar verwachting gaan er dit weekend ruim 750.000 vakantiegangers op pad. Zij moeten vooral vrijdagmiddag rekening houden met veel en ook lange files.

De eerste files ontstaan vrijdag al rond 13.00 uur. Het wordt vooral druk op de wegen naar de toeristische gebieden in het midden en zuiden van het land. Ook de Waddeneilanden zijn tijdens de herfstvakantie populaire vakantiebestemmingen. De grootste knelpunten zijn de A1 Amsterdam - Hengelo, A12 Utrecht - Arnhem, A28 Utrecht - Zwolle en de A50 Apeldoorn - Arnhem - Eindhoven. Na 19.00 uur keert de rust weer terug op de weg.

Schiphol
Ook Schiphol verwacht tijdens de herfstvakantie veel reizigers. De drukste reisdagen op de luchthaven zijn 20, 22 en 27 oktober. Vakantiegangers wordt dan ook geadviseerd op tijd op de luchthaven aanwezig te zijn en alle reisdocumenten ruim voor vertrek te controleren op geldigheid.

Evenementen:
  • Kampeer en Caravanbeurs in Jaarbeurs Utrecht, t/m zondag 15 oktober
  • Marathon van Amsterdam, op zondag 15 oktober
  • The Rolling Stones in het Gelredome in Arnhem, op zondag 15 oktober
  • Zuidlaardermarkt, Zuidlaren op dinsdag 17 oktober
  • Lego World in de Jaarbeurs Utrecht, van woensdag 18 t/m dinsdag 24 oktober
Wegafsluitingen:
  • A4 Amsterdam richting Den Haag, tussen knp. Burgerveen en Hoogmade. Van vrijdag 13 oktober 21.00 tot maandag 16 oktober 05.00 uur.
Vakantie regio Noord
De scholen in de regio Noord, waaronder Noord-Holland krijgen een week later vakantie en sluiten op vrijdag 20 oktober. Ook dan wordt er weer een hele drukke avondspits verwacht.

Bron: ANWB
Publicatiedatum: