Eerste Italiaans citrus op de markt

"Het Satsuma Maiyagawa-mandarijnen- en limesseizoen begint en dit is het eerste Italiaanse citrus dat na de zomer beschikbaar is gekomen. Ondanks hun groene kleur, die vaak typerend is voor onrijp fruit, doen limes het zowel in Italië als in Duitsland goed. Ze worden zowel los verkocht als verpakt om consumenten in staat te stellen de unieke kenmerken van het product te zien," aldus Stefano Restuccia, verkoopmanager bij OP Red Co.P.Restuccia voegde hieraan toe dat de consument de Satsuma momenteel geleidelijk aan beter leert kennen. Een groene kleur op de schil betekent niet dat het fruit onrijp is, omdat de schil normaal gesproken varieert tussen geel en groen.Limes zijn een innovatief product dat rijpt tussen 15 september en 30 oktober. "We verkopen het in Italië in bakjes van 200 gram, terwijl we voor Duitsland hebben gekozen voor een verpakking van 2,5 kg."Het bedrijf is een toonaangevende producent van en handelaar in een scala aan producten, waaronder Tarocco-, Moro- en Sanguinello-citrus en topkwaliteit limes. Het heeft ervoor gekozen om de productie te diversifiëren om zo ten minste tien maanden per jaar op de winkelschappen aanwezig te kunnen zijn. Het bedrijf bezit 700 hectare grond tussen de provincies Catania en Syracuse en heeft dankzij vertrouwde retailpartners de verkoop verder uit weten te bouwen."In de komende jaren zullen we ons concentreren op marketing en communicatie. Wij denken dat de agrarische sector een van de meest strategische sectoren is, vooral in een regio als Sicilië.""Al onze producten worden verwerkt via hypermoderne productielijnen en verpakt met labels die aangeven dat het gaat om 100% onbehandeld Italiaans fruit.""De resultaten op het gebied van verkoop en feedback zijn uitstekend, vooral gezien het feit dat dit slechts het derde jaar is dat we limes verkopen. De vraag stijgt en de verkoopprijzen worden gezien als redelijk. 2KR-limes zullen vanaf 14 oktober beschikbaar zijn."Wat het nieuwe citrusseizoen betreft verwacht OP Red Co.P een groei van de omzet, aangezien er nieuwe contacten zijn gelegd met nog twee Italiaanse retailketens.

De verkoop in het buitenland neemt jaarlijks toe, zowel wat betreft de hoeveelheden als de omzet. Dit komt doordat consumenten beter op de hoogte zijn van de kwaliteit en door de specifieke marketing, conform de eisen van de commerciële partners.

De OP werkt ook samen met een marketing- en communicatiebureau om een nieuw merk te ontwikkelen voor de verpakkingen.

"In 2017 willen we de hoeveelheden aan Pgi- en biologische limes (allebei bestemd voor de Duitse markt) vergroten, aangezien we al aanzienlijke hoeveelheden late clementines (maart-april) en navelina's voor de Italiaanse markt hebben geproduceerd."

Contact:
O.P. Red Co.P
Via Palermo 251/D
95046 – Palagonia (CT)
Tel.: (+39) 095 7945044
Email: comm@redcop.it
Web: www.redcop.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven