Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne: Citrusconsumptie stijgt weer

De consumptie van citrus stijgt weer in Oekraïne. Dit is althans afgeleid van de toename van de import die werd waargenomen door APK-Inform: Vegetables and Fruits, een organisatie die de statistieken van de douaneautoriteiten analyseerde.

Tijdens de oogst van 2016-'17 (september 2016 t/m augustus 2017) kocht Oekraïne 290.000 ton citrus op de buitenlandse markt. Dat is 16% meer dan in het vorige seizoen. Ter vergelijking: tijdens de oogst van 2015-'16 werd slechts 250.000 ton van dit fruit geïmporteerd, het laagste cijfer van de afgelopen vijf jaar.

De onbetwiste exportleider voor wat betreft citrus naar Oekraïne is Turkije, dat in het afgelopen seizoen ongeveer 56% van alle import leverde. Opgemerkt moet worden dat Turkije in vergelijking met 2015-'16 circa 6% meer naar Oekraïne heeft geëxporteerd. De twee volgende grote citrusleveranciers zijn Egypte en Italië met een marktaandeel van respectievelijk 12% en 5%.

Bron: fruit-inform.com
Publicatiedatum: