Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wetenschappers op zoek naar hittebestendige broccoli

Broccoli is eigenlijk een koel weer gewas maar wetenschappers van het Agricultural Research Service (ARS) proberen dit nu te veranderen door rassen te ontwikkelen die bij hoge temperaturen kunnen groeien.

ARS plantgeneticus Mark Farnham en zijn team in Charleston, South Carolina, hebben de genetische bronnen van de hittetolerantie van broccoli kunnen identificeren. Deze resultaten werden in maart 2017 gepubliceerd in het blad Theoretical and Applied Genetics.

Nu heeft het door ARS geneticus Sandra Branham geleide team broccoliplanten beoordeeld die door Farnham werden ontwikkeld om het vermogen hittestress te weerstaan en genetische merkers geïdentificeerd die met hittebestendigheid samenhangen.

Een belangrijke bevinding van dit onderzoek is dat het weerstandskenmerk door veel genen wordt geregeld. Publieke en particuliere broccoliveredelaars zijn nu geïnteresseerd in het gebruik van deze merkers om de ontwikkeling van hittebestendige broccoli te versnellen.

Hoge temperaturen zijn de belangrijkste factor voor de bepaling waar en wanneer broccoli wordt geteeld. Hittebestendige broccoli zal toekomstige teeltmogelijkheden uitbreiden, waardoor er beter kan worden voldaan aan de vraag naar deze voedzame groente.

Publicatiedatum: