Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Avocitrus

Spaans avocadobedrijf overweegt logistieke locatie in Nederland of VK

"De afzet van Spaanse avocado's verloopt zowel op de binnen- als buitenlandse markt goed," vertelt Pablo Teutsch. Volgens de vertegenwoordiger van Avocitrus was het afgelopen seizoen beter dan het voorgaande en is het afzetvolume beduidend gegroeid. "Je ziet dat telers hun areaal uitbreiden. Het is zelfs zo dat een aantal telers citrusbomen vervangt door avocadobomen," licht Teutsch toe. Het probleem is alleen dat de bomen er wel vijf jaar over doen om productief te worden en de vraag groeit steeds sterker. 



"We overwegen zelfs de mogelijkheid om de avocado's van La Axarquía in Nederland of het Verenigd Koninkrijk op te slaan, omdat de logistiek nog altijd een zwak punt vormt," vervolgt Teutsch. "We weten dat het drie dagen duurt om het fruit naar Engeland te vervoeren, wat onze grootste markt is. Als we plannen, dan moet het mogelijk zijn om onze aanwezigheid op deze markt te versterken. Dit is de enige manier om Spaanse avocado's concurrerend te maken ten opzichte van fruit uit andere landen omdat zij vanuit hier naar andere delen van Europa verzonden kunnen worden.

Voor meer informatie: 
Pablo Teutsch Ovalle
Avocitrus
Tel.: +34 685350345
Publicatiedatum: