Zweden kampt met aardbeientekort

Alles wijst erop dat er aanstaande vrijdag tijdens de Midzomerviering in Zweden een tekort aan aardbeien zal zijn. De tijdelijke dip in de aanvoer had niet op een slechter moment kunnen komen, omdat in Zweden aardbeien nu eenmaal onlosmakelijk verbonden zijn met het Midzomerfeest. 

De Midzomerviering is een belangrijke feestdag in Zweden die met familie en vrienden wordt gevierd en voor velen het begin van de zomervakantie betekent. Op het traditionele Midzomermenu staan verschillende soorten zure haring, gekookte nieuwe aardappelen met verse dille, zure room en bieslook, waarna veelal een grillgerecht volgt, zoals spareribs of zalm. Als dessert komen van oudsher de eerste aardbeien van het seizoen op tafel afgemaakt met een toef slagroom. "Het koude voorjaar heeft de groei van de aardbeien vertraagd en telers verwachten deze week slechts 70% van de verwachte volumes te kunnen produceren. "Vorige week waren de volumes prima en de prijzen laag. Nu het weer meewerkt, zal de aanvoer weer snel op het gebruikelijk niveau terug zijn maar dit zal helaas pas na Midzomer zijn," legt Roland Nilsson van Hebe Frukt & Grönt uit. 

Peter Hägg van ICA legt uit dat hij aardbeien in Nederland ingekocht heeft om de gaten in de Zweedse aanvoer op te vullen. "We hopen op deze manier volledig aan de vraag van onze klanten te kunnen beantwoorden maar er wordt dit weekend in heel Zweden een tekort aan aardbeien verwacht." 

Voor meer informatie:
Anita Jansson
Hebes Frukt & Grönt AB
Tel: +46 31 780 27 00
Fax: +46 31 19 33 28
Email: anita.jansson@hebe.se
www.hebe.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven