AGF Primeur valt in de prijzen

Beste groentenrestaurant staat in Den Bosch

Tholen – Het beste groentenrestaurant van Nederland staat in Den Bosch. Gisteren kreeg de chef van Restaurant Pollevie deze award uitgereikt door Frank Fol. Naast de bijbehorende award stijgt het restaurant ook in de ranking naar 5 radijzen (de groenten tegenhanger van de Michelinster). "Het is een kroon op ons 10 jarig jubileum, we zijn er echt heel blij mee," reageerde een emotionele Martin Berkelmans.


Martin Berkelmans (m), chef en eigenaar van Pollevie mag zijn restaurant 'Beste groenterestaurant Nederland 2017' noemen.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door We're smart world, in samenwerking met Gault&Millau Benelux. Tijdens de quotering van de restaurants wordt vooral rekening gehouden met het percentage groenten en fruit dat in de maaltijd wordt verwerkt, de smaak en originaliteit van de gerechten, de presentatie, de structuur van de ingrediënten, de natuurlijke kleuren en een goede communicatie rond het gebruik van groenten en fruit. In de gids van Gault&Milau worden onder andere restaurants beoordeeld, waarbij de score weergegeven wordt in radijzen. Net als bij de bekende Michelinsterren geldt: hoe meer radijzen, hoe beter het restaurant.

Matthijs Vermeulen, Ekoplaza Wassenaar (midden) neemt namens de keten de prijs in ontvangst.

Het Bossche restaurant liet daarmee de drie andere genomineerden achter zich. Restaurant Elea uit Rijswijk, Restaurant De Dyck uit Woubrugge en Restaurant De Havixhorst uit De Schiphorst grepen naast de prestigieuze prijs. De chefs van de vier genomineerde restaurants werkten samen aan een volwaardige lunch waarbij groenten het hoofdingrediënt vormden. De demokeuken van Koppert Cress vormde het decor van de prijsuitreiking, waar naast het beste groentenrestaurant van Nederland nog een serie andere prijzen werd uitgereikt. De Librije in Zwolle won de prijs voor mooiste 100% groentenmenu.


Het Primeurteam nam de media-award in ontvangst.

Ekoplaza ging naar huis met de award 'Meest creatieve AGF shop online'. De biologische supermarktketen won de prijs met de webshop en de app. Wie toch een fysieke winkel prefereert kan terecht bij EETidee in Den Haag. Volgens de jury is dat de meest creatieve AGF shop, waar ingespeeld wordt op meer eetmomenten per dag. Koppert Cress kreeg een prijs voor de introductie van nieuwe groenten.

En toen een mooi moment voor het team van ons magazine AGF Primeur. Ook zij vielen in de prijzen! AGF Primeur kreeg de media-award uitgereikt voor de bijdrage in de nieuwsvoorziening over groenten. AGF Primeur is het vakblad voor de AGF-handel met maandelijks uitgebreide achtergrondartikelen over alles wat er speelt in de sector. Vorig jaar is het magazine grondig gerestyled en dat is ook de jury opgevallen. Met speciale internationale edities voor de Fruit Logistica, de Fruit Attraction en de Duitse AGF-sector draagt het blad ook bij aan de internationale nieuwsvoorziening over groenten. Klik hier voor meer informatie over AGF Primeur.


Alle genomineerden voor Beste Groenterestaurant.

"De eerste volle week van mei is de Week van Groenten en Fruit," vertelt Frank over de vele initiatieven waarbij de organisatie betrokken is. "Dit moet de autoshow van de sector worden." Via De Groene Goesting worden studenten van de opleiding grootkeuken/catering, opgeleid om meer groenten en fruit in de gerechten te verwerken. Op de restaurantvloer organiseerde We're smart world een week zonder alcohol, waarbij geen wijn werd geserveerd bij het eten. In plaats daarvan zocht de organisatie samen met de chefs naar drankjes waarin groenten en fruit verwerkt zijn en die matchen met het gerecht. De ambities van Frank overschrijden de grenzen van de Benelux. Momenteel worden groenterestaurants in Spanje, Frankrijk, Zuid-Afrika en Australië bezocht om ook in deze landen een beste groenten restaurant uit te roepen.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.