"winst is te verdubbelen"

Village Farms aan de slag met 10 ha cannabis

 Village Farms gaat marijuana telen. Het Canadees bedrijf is een van de grootste glasgroentenproducenten van Noord-Amerika. Nu transformeren ze een 10 hectare grote groentenkwekerij in Delta om tot cannabiskwekerij. Jaarlijks verwachten ze hier meer dan 75.000 kg wiet te oogsten.


Village Farms CEO Mike DeGiglio

Voor de insiders komt het niet als een verrassing. De kwekerij sprak al langer over het zoeken naar alternatieve gewassen. Nu gaan ze samen met Emerald Health Therapeutics aan de slag met cannabis. In een verklaring laten ze weten dat het gaat om de knaken. "Zelfs als we de vooruitzichten terughoudend bekijken, kan overstappen naar cannabis een omzet genereren die 10 tot 16 maal hoger ligt dan wat we nu met groenten halen. De brutowinst kan zelfs met 50% stijgen ten opzichte van onze huidige Canadese groentenopbrengsten", aldus CEO Mike DeGiglio.

De cannabis wordt gebruikt voor de medicinale markt en zal, zodra het toegestaan is, ook recreatief verkocht worden. Naar verwachting zal Canada wiet in de zomer van 2018 volledig legaliseren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.