China: Knoflookprijzen daalden afgelopen week 30%

Volgens de laatste marktstatistieken zijn de knoflookprijzen drastisch gedaald. In één week zijn de prijzen met 30% afgenomen. De laatste gegevens tonen aan dat de distributieprijs nu tussen de 1,3 en 2,2 yuan/500 gram (€0,17 en €0,28/500 gram) ligt. Dat is 36% lager dan afgelopen week en 32% lager dan vorig jaar. 

De reden van deze daling is dat de knoflook uit de noordelijke teeltgebieden op de markt is gekomen. De knoflook, die nu op de markt verkocht wordt, is afkomstig uit Kaifeng en Zhongmu in Henan, verscheidene plaatsen in Shandong en uit Xuzhou in Jiangsu. Ook is knoflook uit andere teeltgebieden in Hebei op de markt gekomen. Voorgaande jaren verscheen de knoflook uit Henan drie tot vier weken eerder op de markt dan de knoflook uit Shandong, maar dit jaar is het verschil maar twee weken. Nu alle knoflook uit verschillende gebieden tegelijkertijd op de markt gekomen zijn, veranderen de prijzen.

Ook de prijs van gedroogde knoflook daalt. De wekelijkse afname heeft al 21,72% bereikt. Markthandelaren melden dat de prijzen steeds sneller zullen dalen als het zo door gaat.

Bron: Beijing Evening News

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven