Tozé Santos, Frusantos:

"Portugese kastanjes bekend maken in heel Europa"

Tholen - Kastanjes worden in Zuid-Europese landen veel geconsumeerd. Het bedrijf Frusantos wil dit product meer bekend maken in de rest van Europa. "We bieden de kastanje van de variëteit martaínha. Deze is gekend om haar unieke smaak en kwaliteit. Momenteel exporteren we ongeveer 50% van onze producten, maar we focussen op groei. Naast kastanjes zijn olijfolie, zoete aardappelen, pootgoed en uien belangrijke producten voor ons bedrijf. We leveren zowel eigen productie als producten van andere telers", vertelt Tozé Santos, CEO van Frusantos.


Tozé Santos in gesprek tijdens de Macfrut in Rimini.

Export

Frusantos heeft 35 jaar ervaring in de productie en handel van deze producten. De CEO vertelt dat Frusantos een familiebedrijf is: "We zijn actief in Portugal, daar leveren we met name aan supermarkten. We exporteren daarnaast naar landen als Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland, Canada, Brazilië en de VS. We zijn daarnaast op zoek naar nieuwe partners die willen samenwerken om nieuwe markten te ontwikkelen. Daarom waren we ook aanwezig op de Macfrut van 10 t/m 12 mei."

Saudade
"Saudade betekent 'smaken van het hart'. Dit is een Portugees woord dat geen uitleg nodig heeft en overal ter wereld wordt herkend. Dit is het beste woord om Portugal te omschrijven en door dit merk worden onze producten het beste naar voren gebracht. Groenten en fruit van Saudade brengen ons terug naar de goede herinneringen van vroeger en daar krijgt iedereen een goed gevoel bij. Onze kastanjes, olijfolie en andere producten zullen dus worden vermarkt onder het merk Saudade. We kijken ernaar uit om onze producten te vermarkten en de handel uit te breiden", besluit Tozé Santos.

Voor meer informatie:
Frusantos – Frutos Selecionados, S.A.
Parque Industrial de Ferreirim, Lt 34
3640 - 100 Ferreirim
Sernancelhe - Portugal
T: +351 254 595 821
F: +351 254 559 099
frusantos@frusantos.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven