Milieukeur-certificaat voor Yilmaz Radijs
Vijftien jaar geleden startte de Turkse ondernemer Zoef Yilmaz met het telen van radijs in Nederland. Na de start in enkele huurkassen, is het areaal van Yilmaz Radijs na de overname van een 10 hectare grote kas in 's-Gravenzande in 2015 inmiddels uitgegroeid tot 20 hectare. Wekelijks produceert het bedrijf 90 ton losse radijs en 180 ton bladradijs voor haar afnemers in Engeland, Nederland, Denemarken, Duitsland, Zweden en België. Eén ding stoorde de radijsteler in al die jaren en dat was de mindere kwaliteit van de Hollandse radijs in de wintermaanden. Na twee proeven met belichte radijsteelt is hier ook een oplossing voor gevonden.
"We zijn er van overtuigd dat we hiermee een duurzaamheidsslag maken. Met al die innovaties willen we uiteindelijk op een tomaat- en paprika-achtige manier radijs gaan telen en het hebben van vijf maanden belichte teelt maakt een belangrijk onderdeel uit van deze strategie. De afgelopen jaren zijn we steeds met dubbele cijfer gegroeid en ik zie de toekomst rooskleurig in. De laatste paar jaar zien we een omslag waarbij supermarkten zoeken naar een onderscheidende kwaliteit radijs en die kunnen wij jaarrond leveren!"