"Met eigen import is groei in stroomversnellig geraakt"

Wijnand de Mooij viert 50-jarig jubileum en moderniseert groothandel

Tholen - Dit jaar viert de Rotterdamse importeur groothandel Wijnand de Mooij haar 50-jarig jubileum. Momenteel vindt er een interne verbouwing plaats om het pand op de Rotterdamse groothandelsmarkt toekomstbestendig te maken. "Sinds we tien jaar geleden zelf zijn gaan importeren uit Italië, Spanje en Frankrijk, heeft de groei van ons bedrijf een enorme vlucht genomen. Die lijn trekken we de komende jaren graag door", vertelt Wijnand."Mijn vader begon vijftig jaar terug op zijn 19e met zijn groenten- en fruitzaak op het Marconiplein in de stad. Na een jaar kon hij een plekje op de markt krijgen en daar heeft hij een paar jaar gestaan. Enkele jaren later kreeg hij een half pakhuisje aan de andere kant van de markt. Daar heeft hij de rest van zijn carrière gestaan, en is het bedrijf uitgegroeid tot 3 pakhuizen van 100 m2. tot we in 2007 het pand van Meeder betrokken", blikt Wijnand terug. "Sindsdien beschikken we over een geheel gekoelde loods van 1.400 m2 waar vanuit alle verkoopactiviteiten plaatsvinden."

Betere uitstalling
Momenteel wordt er hard gewerkt om de interne verbouwing af te ronden. "We gebruikten de bovenverdieping puur voor opslag. Die hebben we nu grondig aangepakt en ingericht als kantoorruimte voor mezelf, de in- en verkopers en de boekhouding. De ruimte beneden hebben we volledig geconditioneerd om de handel nog beter te kunnen uitstallen. Hierdoor kunnen we de handel die binnenkomt direct op de juiste plaats zetten in de verkoopruimte, wat een hoop handling scheelt en waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen. We bedienen klanten door heel Nederland, maar exporteren bewust niet om onze eigen exporterende klanten niet in de weg te zitten", vertelt de groothandelaar.Wijnand deed zelf 26 jaar geleden op zijn 16e zijn intrede in de handel. "Toen hadden we hier naast mijn vader en ik nog twee mensen lopen, inmiddels hebben we 17 man personeel. De zaak is echt in stroomversnelling geraakt toen we tien jaar terug zelf zijn gaan importeren. Dat begon met slasoorten en andere producten uit Italië, maar sinds enkele jaren importeren we ook zelf bloemkool, bospeen, broccoli en citrus uit Spanje. Ook in het winterseizoen krijgen we zodoende veel meer vaste leveranciers om onze klanten jaarrond product aan te bieden, naast de producten die we in de zomer rechtstreeks betrekken van Hollandse tuinders."

Naam hoog te houden
Hoofdartikel van Wijnand de Mooij vormen de Unica Vera-producten. Het merk waarmee de Italië-import in 2007 van start ging. "We hebben door de loop der jaren het assortiment fors uitgebreid, waarbij we een strenge selectie hanteren, want je hebt een naam hoog te houden. Dat werpt zijn vruchten af, want daarmee hebben we een naam opgebouwd op de Nederlandse markt", vertelt Wijnand. "Ook onder het Unica Vera label voeren we frisee, little gem, koriander, mint en andere Spaanse producten. Momenteel hebben we mooie aantallen beschikbaar en met een zonnig weekend en Pasen voor de boeg verwacht ik een topweek!"Ook over de toekomst van de Rotterdamse groothandelsmarkt is Wijnand optimistisch. "Zowel met onze geografische locatie, diversiteit van aanbod en openingstijden zitten we ontzettend sterk. Dat zorgt voor een grote aantrekkingskracht van de markt. We hebben zes dagen per week bijna 24 uur mensen aan het werk. Door onze ruime openingstijden heeft iedere groenteman de mogelijkheid om de verse groenten en fruit vroeg in de winkel te hebben staan."

"De nieuwe eigenaar van de markt heeft grootse plannen om te nieuw- en verbouwen en dat juichen we alleen maar toe. We hebben goede gesprekken gehad met de nieuwe eigenaar, die ook erg benieuwd is naar onze visie. De afgelopen twintig jaar is er nauwelijks iets veranderd en een verbetering van de markt is in ieders belang. Voor ons was dat een bevestiging dat we op de goede weg zijn met de modernisering van het pand", besluit Wijnand. "

Om het 50-jarig jubileum en de verbouwing te vieren organiseert Wijnand de Mooij voor de zomer nog een open dag voor leveranciers, klanten en familie.

Voor meer informatie:
Wijnand de Mooij
Groothandelsmarkt 170
3044 HG Rotterdam
Tel: 010-4373984
info@mooijquality.nl
www.mooijquality.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven