The Greenery opent zachtfruitcentrum Breda

Tholen - Met een druk op de knop, vuurwerk en slingers opendenĀ Ad Boeren (PUC Zachtfruit), Steven Martina (The Greenery) en Paul Depla (burgemeester Breda) afgelopen zaterdag het nieuwe zachtfruitcentrum van The Greenery in Breda. Onder het motto Proef de Lente werd de opening van het centrum en de groeiende aardbeien- en aspergesector gevierd.


Bekijk de fotoreportage hier.Zachtfruit in opmars
Vorige week konden de lezers van AGF.nl al een digitaal kijkje nemen in het nieuwe zachtfruitcentrum van The Greenery, gelegen op het IABC-terrein in Breda. Met een oppervlakte van 13.400m2 (waarvan 8.200m2 geconditioneerd), 23 docks en 9 koelcellen is een langgekoesterde wens van The Greenery gerealiseerd. "Zachtfruit is van oudsher belangrijk voor de regio", verklaarde Ad Boeren. "De omzet van aardbeien, zachtfruit en asperges is de laatste jaren toegenomen. We hebben gezamenlijk doelstellingen afgesproken om dit te continueren. Door samen te werken, met rasontwikkelingen en met deze nieuwe locatie willen we bovendien het beste jongetje van de klas zijn." Volgens Ad zijn er nog wel manieren om dit verder uit te bouwen. Daarvoor richtte hij het woord tot de vertegenwoordigers van de gemeente. De bestemmingsplannen voldoen regelmatig niet aan de wens van de telers om teeltondersteunende middelen (foliekassen of stellingen) te plaatsen, of huisvesting voor seizoensarbeiders. Door samen te werken met de gemeente hoopt hij daar verandering in te brengen.


Burgemeester Paul Depla krijgt een rondleiding door het DC


En hij is niet de enige! De opening werd zeer druk bezocht


Van wit goud naar rood goud
Steven Martina sprak de ontwikkelingen van het zachtfruit binnen The Greenery door: hoe de productie van met name de glas-aardbei een enorme vlucht heeft genomen en hoe telers vrezen voor overproductie. Met de samenwerking tussen telers en in de keten wil de organisatie inspelen op de wens van afnemers. Hij eindigde bij de keuze van de organisatie om uiteindelijk toch in Breda het nieuwe zachtfruitcentrum te realiseren. Dat stemde ook Paul Depla, burgemeester van Breda, tevreden. Hij koestert niet alleen persoonlijk warme herinneringen aan zachtfruit, maar ziet zakelijk ook kansen. Daarbij ontbreekt het volgens hem slechts aan een ding. "Limburg profileert zich als de asperge-regio: het witte goud is daar niet te missen. Laten we deze regio op de kaart zetten als de regio van het rode goud."

Bekijk de fotoreportage hier.

Voor meer informatie:
The Greenery
www.thegreenery.com
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven