Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Craig Stauffer - Vanguard International

Overlap tussen Peruaans en Chileens druivenseizoen

Volgens Craig Stauffer, CEO van Vanguard International, hebben ongebruikelijke weersomstandigheden een significante invloed gehad op het Peruaanse seizoen voor druiven. Volgens Peruaanse instanties is er sprake geweest van El Niño, wat neerkomt op zware neerslag in met name het noorden en in het Andes-gebergte. 



Langer seizoen
Voor Vanguard International was dit het eerste Peruaanse druivenseizoen, nadat het bedrijf een jaar eerder een overeenkomst voor de overname van Agricola Challapampa had gesloten. 

"De teeltbedrijven van Challapampa bevinden zich iets ten noorden van de stad Ica in de regio Villacuri," zegt Stauffer. "We hadden in die zin wat geluk dat er niet zoveel neerslag in Villacuri viel als in andere Peruaanse gebieden waar druiven worden geteeld." De temperaturen van het afgelopen seizoen waren echter wisselvalliger dan normaal, waardoor de oogst een paar weken moest worden uitgesteld. "De oogst liep langer door dan verwacht, omdat we moesten wachten op een goede kleur bij de druiven," legt Stauffer uit. Het gevolg hiervan was dat de oogst pas eind december begon en in de afgelopen week werd afgerond. In een normaal seizoen zou de oogst al met de laatste week van februari of het begin van maart zijn afgelopen.

Concurrentie vanuit Chili
Het langere oogstseizoen zorgde voor problemen met betrekking tot het aanbod op de markt. Terwijl het seizoen in Peru was vertraagd, was dat van Chili juist versneld. Hierdoor ontstond een overlap in het aanbod op de markt, dat daarmee groter was dan normaal. Het gevolg was fellere concurrentie op de markt en lagere prijzen. "Het was een lastig seizoen, dat op dit moment nog niet is afgelopen. Hoewel de oogst nu is afgerond, worden er zowel door Peru als door Chili nog steeds druiven geëxporteerd." 

In de tabellen is duidelijk te zien in hoeverre het seizoen is vertraagd ten opzichte van het vorige seizoen voor de import van pitloze druiven op de Noord-Amerikaanse markt. In het seizoen van 2015-16 was er sprake van een piek in de weken 47 tot 52, terwijl in het seizoen van 2016-17 deze pieken vier weken later plaatsvonden, van week 52 tot 2.

Seizoen van 2015-2016 


Seizoen van 2016-2017 


Vanguard International zet zijn druiven wereldwijd op de markt en exporteert druiven naar Noord-Amerika, Azië, Europa en Latijns-Amerika. Volgens Stauffer is er in dit seizoen sprake van een toegenomen aanbod in alle wereldmarkten.



Door de overname van Challapampa kreeg Vanguard International ook het Pampa Fresh-merk in handen. Dit merk was tot nu toe relatief onbekend in Noord-Amerika. "Ons team heeft uitstekend werk verricht om dit merk te verder te ontwikkelen. Dankzij een sterke social media-campagne op Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter en YouTube hebben we het merk kunnen introduceren bij Noord-Amerikaanse supermarktketens."

Vanguard International maakt zich nu klaar voor de eerste oogst van Challapampa Tango-mandarijnen in juli 2018.

Voor meer informatie:
Craig Stauffer
The Vanguard International Group
Tel: 425-427-6113
Publicatiedatum: