In Portugal, Polen en Colombia

Portugal: Jerónimo Martins (JM) investeert 700 miljoen euro

De Portugese JM Groep investeert in eigen land, Polen en Colombia. Het is de grootste voedingsdistributeur in Portugal en Polen.

Portugal
In Portugal zal de investering 150 miljoen euro bedragen. De eigenaar van supermarktketen Pingo Doce opent in mei een logistiek centrum in Valongo (noorden van Portugal), goed voor 400 werkplekken. Ook begint JM met de bouw van een ander logistiek centrum in Lissabon.

De laatste vijf jaar heeft JM meer dan 1 miljard in Portugal geïnvesteerd. Kijkend naar de resultaten van de groep bedroeg de winst vorig jaar 593 miljoen euro, een verhoging van 78 procent in vergelijking met 2015. Deze winst is mede dankzij de verkoop van het kapitaal van de subholding Monterroio – Industry & Investments. Zonder deze verkoop zou de winst 361 miljoen euro bedragen, een verhoging van 14,5 procent ten opzichte van 2015.

Portugal: Feiten en CijfersPolen
BiedronkaIn Polen, waar JM de supermarktketen Biedronka in handen heeft, bedraagt de investering 400 miljoen euro voor de uitbreiding van winkels. De keten Biedronka vertegenwoordigt 66,9 procent van de verkoopwaarde die 14,6 miljard euro. Het is de bedoeling, ook hier, een logistiek centrum te bouwen, alsook 100 supermarkten te openen.

Polen: Feiten en CijfersColombia

In Colombia, waar JM eigenaar is van de supermarktketen Ara, zal de investering 150 miljoen euro bedragen. Naast een logistiek centrum is JM voornemens 150 supermarkten te openen.

Colombia: Feiten en CijfersBron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.